Теми статей
Обрати теми

Щодо оподаткування хмелезбором алкогольних напоїв, що входять до складу коктейлів та кондитерських виробів

Редакція ПБО
Лист від 27.06.2007 р. № 91-28/165

Щодо оподаткування хмелезбором алкогольних напоїв, що входять до складу коктейлів та кондитерських виробів

Лист Міністерства економіки України від 27.06.2007 р. № 91-28/165

 

Міністерство економіки України розглянуло <...> лист <...> щодо віднесення до об’єктів справляння збору на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства алкогольних напоїв, що входять до складу коктейлів та кондитерських виробів власного виробництва підприємств громадського харчування і повідомляє наступне.

Згідно з Правилами роздрібної торгівлі алкогольними напоями, затвердженими постановою Кабінету Міністрів України від 30.07.96 № 854 суб’єктам підприємницької діяльності у сфері громадського харчування та спеціалізованим відділам, що мають статус підприємств громадського харчування дозволяється виготовляти і продавати на розлив для споживання на місці напої власного виробництва (коктейлі) з додаванням алкогольних напоїв за існуючими рецептурами, затвердженими в установленому порядку.

Однак, оскільки суб’єктам підприємницької діяльності у сфері громадського харчування не надається ліцензія на виробництво коктейлів, а лише дозволяється виготовлення їх шляхом змішування алкогольних виробів промислового виробництва з додаванням соків, кави, чаю тощо,

об’єктом для справляння збору на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства у цьому випадку має бути лише вартість горілчаних виробів, що входять до складу коктейлів у кількості, визначеній затвердженою рецептурою (у тому числі калькуляційною карткою).

Для визначення, чи є платником збору на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства об’єкт господарювання, що реалізує в мережі громадського харчування продукцію власного виробництва, при приготуванні якої використовують алкогольні напої (креми, десерти, кондитерські вироби тощо),

необхідно уточнити, яким чином відображається в обліку підприємства виручка від реалізації алкогольних напоїв, що використовується для виготовлення вищезазначених виробів. Згідно з роз’ясненнями Державної податкової адміністрації України <...> (лист ДПА від 18.09.2006 № 10428/6/21-0115), об’єктом оподаткування збором на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства є виручка від реалізації алкогольних напоїв, що обліковують на кредиті субрахунку 703 «Дохід від реалізації робіт і послуг».

Заступник міністра С. Челноков

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі