Теми статей
Обрати теми

При продажу тютюнових виробів за готівку неплатнику ПДВ податкова накладна не заповнюється

Редакція ПБО
Лист від 06.01.2005 р. № 55/

При продажу тютюнових виробів за готівку неплатнику ПДВ податкова накладна не заповнюється

Лист Державної податкової адміністрації України від 06.01.2005 р. № 55/С/21-4217

 

Суб’єкту підприємницької діяльності — фізичній особі <...>

Державна податкова адміністрація України розглянула <...> лист <...> про надання роз’яснення щодо видачі податкової накладної на вимогу кінцевих споживачів при здійсненні роздрібної торгівлі

тютюновими виробами і повідомляє наступне.

Відповідно до статті 1 Закону України від 19.12.95 № 481/95-ВР «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» (із змінами та доповненнями)

роздрібна торгівля — діяльність по продажу товарів безпосередньо громадянам та іншим кінцевим споживачам для їх особистого некомерційного використання незалежно від форми розрахунків, у тому числі на розлив у ресторанах, кафе, барах, інших підприємствах громадського харчування.

Законом України від 03.04.97 № 168/97-ВР «Про податок на додану вартість» (із змінами та доповненнями) надано право на нарахування податку на додану вартість та складання податкових накладних виключно особам, зареєстрованим платниками податку на додану вартість і не дозволяється включення до податкового кредиту будь-яких витрат по сплаті податку, що не підтверджені податковими накладними.

Наказом ДПА України від 30.05.97 № 165 «Про затвердження форм податкової накладної, книги обліку придбання та книги обліку продажу товарів (робіт, послуг), порядку їх заповнення» (далі — Порядок) затверджено порядок заповнення податкової накладної.

Відповідно до пункту 6.2 Порядку податкова накладна дає право покупцю, зареєстрованому як платник податку, на включення до податкового кредиту витрат по сплаті податку на додану вартість.

Згідно з пунктом 8.4 Порядку

особа, яка здійснює продаж товарів (робіт, послуг) за готівку кінцевому споживачеві (який не є платником податку), не зобов’язана заповнювати податкову накладну. В цьому випадку звітним документом є чек.

Заступник голови С. Лекарь

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі