Теми статей
Обрати теми

Щодо коригування цін договорів, укладених до 1 листопада 2007 року, на закупівлю пального

Редакція ПБО
Висновок від 29.11.2007 р. № 01/18

Щодо коригування цін договорів, укладених до 1 листопада 2007 року, на закупівлю пального

Висновок від 29.11.2007 р. № 01/18вс

 

Відповідно до статті 33 Закону України «Про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти» (далі — Закон), зважаючи на численні звернення замовників стосовно коригування ціни договору відповідно до статті 34 Закону, Міжвідомча комісія з питань державних закупівель

встановила:

1. У випадку коригування ціни договорів, укладених до 1 листопада 2007 року, на закупівлю пального А-76, А-80, А-92, А-95, А-98, ДП замовники — розпорядники бюджетних коштів мають право звертатися до органів Державного казначейства України для оплати за новою ціною договору без додаткового звернення до Комісії, у разі коли коригування ціни договорів не перевищує межі цін на пальне, які зазначені в щотижневому моніторингу Антимонопольного комітету України, що розміщується на його веб-сайті за адресою: www.amc.gov.ua та діє протягом відповідного тижня.

2. При здійсненні оплати за договорами, скоригованими відповідно до цього висновку, органи Державного казначейства України перевіряють рівень підвищення цін відповідно до щотижневого моніторингу, що надає Державному казначейству Антимонопольний комітет України, та здійснюють оплату в межах цього моніторингу.

3. Цей висновок поширюється на коригування ціни договорів, яке здійснюється з 1 грудня 2007 року до 1 лютого 2008 року.

4. Опублікувати цей висновок Комісії в Інформаційному бюлетені Тендерної палати України.

Голова Комісії В. Копилов

В. о. Секретаря Комісії О. Федоренко



коментар редакції

Щодо коригування цін договорів на закупівлю пального, укладених до 1 листопада 2007 року

У висновку Міжвідомчої комісії з питань державних закупівель (далі — МВК), що коментується, надано роз’яснення щодо коригування цін на пальне та встановлено граничний їх рівень при коригуванні ціни договору.

Згідно з п.п. 1.12 Порядку подання та розгляду звернень щодо коригування ціни договору відповідно до положень частини другої статті 34 Закону, затвердженого рішенням МВК від 28.08.2007 р. № 01/13рш,

замовник має право (не раніше ніж через шість місяців з дня укладення договору) самостійно без додаткового звернення до МВК прийняти рішення про коригування ціни, але не більше ніж на 10 відсотків від загальної первинної ціни договору на предмети закупівлі, зазначені в п.п. 1.4 цього Порядку, у тому числі пальне та продукти нафтоперероблення рідкі.

У зв’язку з нестабільністю цін на пальне потреба в їх коригуванні виникає досить часто. Висновок МВК від 29.11.2007 р. № 01/18вс

установлює граничний рівень цін при коригуванні ціни договору на закупівлю пального А-76, А-80, А-92, А-95 та дизельного палива, які зазначаються в щотижневому моніторингу Антимонопольного комітету України. Такий моніторинг розміщується на веб-сайті АМК та діє протягом тижня.

Органи Держказначейства при оплаті за скоригованими договорами повинні перевіряти рівень підвищення цін на пальне та здійснювати оплату лише в межах цього моніторингу.

Дія цього висновку поширюється на коригування цін договорів, які здійснюються в період

з 1 грудня 2007 року до 1 лютого 2008 року.

Світлана Лістрова

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі