Теми статей
Обрати теми

Органи ДПС будуть керуватися Законом № 877 після набрання чинності

Редакція ПБО
Лист від 06.09.2007 р. № 8610/6/23-6016/1016

Органи ДПС будуть керуватися Законом № 877 після набрання чинності

Лист Державної податкової адміністрації України від 06.09.2007 р. № 8610/6/23-6016/1016

 

Державна податкова адміністрація України розглянула <...> лист з питання щодо поширення норм Закону України від 5 квітня 2007 року № 877-V «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності» на сферу податкового контролю за діяльністю суб’єктів господарювання та в межах компетенції повідомляє таке.

Органи державної податкової служби України здійснюють діяльність відповідно до Закону України «Про державну податкову службу в Україні», який визначає статус державної податкової служби в Україні, її основні завдання, функції та правові основи діяльності. Цим Законом на органи державної податкової служби покладено функції та визначено порядок здійснення контролю за додержанням податкового законодавства, правильністю обчислення, повнотою і своєчасністю сплати до бюджетів, державних цільових фондів податків і зборів (обов’язкових платежів), а також неподаткових доходів, установлених законодавством.

При цьому органи державної податкової служби керуються Законом України «Про порядок погашення зобов’язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами», Законом України «Про систему оподаткування» та іншими чинними законодавчими і нормативно-правовими актами України у межах своєї компетенції.

Враховуючи вищенаведене,

після набрання чинності Законом України від 5 квітня 2007 року № 877-V «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності» органи державної податкової служби України будуть керуватися цим Законом у межах своєї компетенції у частині, яка поширюється на податкові органи.

Заступник голови С. Лекарь

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі