Теми статей
Обрати теми

Про перенесення робочих днів у 2008 році

Редакція ПБО
Розпорядження від 28.11.2007 р. № 1059-p

Кабiнет Мiнiстрiв України

Про перенесення робочих днів у 2008 році

Розпорядження від 28 листопада 2007 р. № 1059-р

 

З метою створення сприятливих умов для святкування 1 січня — Нового року, 7 січня — Різдва Христового, а також раціонального використання робочого часу рекомендувати керівникам підприємств, установ та організацій (за винятком органів Пенсійного фонду, Українського державного підприємства поштового зв’язку «Укрпошта», Державного казначейства та банківських установ) перенести у порядку і на умовах, установлених законодавством, у 2008 році для працівників, яким встановлено п’ятиденний робочий тиждень з двома вихідними днями, робочі дні з:

середи

2 січня — на суботу 12 січня;

четверга

3 січня — на суботу 26 січня;

п’ятниці

4 січня — на суботу 9 лютого.

Спеціальний режим роботи банків та їх установ у зазначені дні встановлює Національний банк.

Прем’єр-міністр України
В. Янукович



коментар редакції

Як будемо працювати у 2008 році

Відразу зауважимо, що розпорядження КМУ, що коментується, має

рекомендаційний характер. Для святкування Нового року та Різдва КМУ пропонує керівникам підприємств, на яких установлено п’ятиденний робочий тиждень з двома вихідними днями, перенести робочі дні:

— із середи 2 січня — на суботу

12 січня;

— з четверга 3 січня — на суботу

26 січня;

— з п’ятниці 4 січня — на суботу

9 лютого.

Нагадаємо, що згідно з розпорядженням КМУ від 12.12.2006 р. № 612-р рекомендовано перенести також робочий день з понеділка 31 грудня на суботу

29 грудня 2007 року. При цьому для збереження балансу робочого часу за рік тривалість роботи 29 грудня 2007 року має відповідати тривалості роботи 31 грудня 2007 року, тобто скорочуватися на одну годину, як у передсвятковий день.

Щодо органів Пенсійного фонду, Українського державного підприємства «Укрпошта», Державного казначейства та банківських установ, то рекомендації щодо перенесення робочих днів на них поширюються.

У разі якщо керівник підприємства прийме рішення про перенесення робочих днів, це потягне за собою зміну графіка роботи підприємства, що має враховуватися при наданні відпусток та оплаті лікарняних. Причому якщо при наданні відпустки через перенесення робочих днів може змінитися тільки дата виходу на роботу, то при оплаті лікарняних перенесення робочих днів може вплинути на суму оплати перших п’яти днів тимчасової непрацездатності та допомоги по тимчасовій непрацездатності.

Звертаємо увагу: перенесення робочого дня з 4 січня на суботу 9 лютого спричинить зміну

кількості робочих днів і в січні, і в лютому. Якщо згідно з прикладом розрахунку норми тривалості робочого часу при п’ятиденному робочому тижні з двома вихідними днями (лист Мінпраці від 18.09.2007 р. № 6884/0/14-07/13 // «Податки та бухгалтерський облік, 2007, № 85) кількість робочих днів у січні 2008 року та в лютому 2008 року становить 21, то з урахуванням перенесення кількість робочих днів у січні складе 20 (21 - 1), у лютому — 22 (21 + 1).

Решта перенесень не вплине на сумарну кількість робочих днів у місяці, оскільки вони проводяться в межах одного місяця.

Катерина Скрипкіна

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі