Теми статей
Обрати теми

Перераховувати внески в день виплати авансу із зарплати не обов’язково

Редакція ПБО
Лист від 01.11.2006 р. № 02-24-2212

Перераховувати внески в день виплати авансу із зарплати не обов’язково

Лист Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності від 01.11.2006 р. № 02-24-2212

 

Виконавча дирекція Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності розглянула лист із приводу строків сплати страхових внесків до Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності (далі — Фонд) при виплаті працівникам підприємства заробітної плати за першу половину місяця і повідомляє.

Порядок сплати страхових внесків до Фонду визначається Законом України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими народженням та похованням» від 18.01.2001 р. № 2240 (далі — Закон № 2240) та Інструкцією про порядок надходження, обліку та витрачання коштів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, затвердженою постановою правління Фонду від 26.06.2001 р. № 16 (далі — Інструкція № 16).

Частиною першою ст. 23 Закону № 2240 і п. 4.3 розділу 4 Інструкції № 16 визначено, що страхувальники-роботодавці сплачують до Фонду різницю між нарахованими для роботодавців і найманих працівників страховими внесками та витратами, пов’язаними з наданням матеріального забезпечення і соціальних послуг застрахованим особам. Перерахування зазначених сум шляхом безготівкових розрахунків здійснюється страхувальниками-роботодавцями один раз на місяць — у день, установлений для отримання в установах банку грошових коштів на оплату праці за відповідний період.

Згідно з п. 4.4 розділу 4 Інструкції № 16 визначено, що

у разі виплати заробітної плати за першу половину чи іншу частину місяця нараховані страхові внески має бути перераховано до Фонду не пізніше дня, установленого для виплати заробітної плати за другу половину місяця.

Ураховуючи зазначене,

страхувальник-роботодавець не зобов’язаний перераховувати страхові внески до Фонду в день виплати заробітної плати за першу половину місяця*.

* Докладніше див. матеріал на с. 35.

Прим. ред.

Заступник директора О. Леонов

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі