Теми статей
Обрати теми

Податок з доходів при продажу нерухомості сплачується за місцем вчинення нотаріальної дії

Редакція ПБО
Лист від 19.01.2007 р. № 783/7/17-0117

Податок з доходів при продажу нерухомості сплачується за місцем вчинення нотаріальної дії

Лист Державної податкової адміністрації України від 19.01.2007 р. № 783/7/17-0117

З 1 січня 2007 року набули чинності положення статті 11 Закону України від 22.03.2005 № 889-IV «Про податок з доходів фізичних осіб» щодо оподаткування доходів від операцій з продажу об’єктів нерухомого майна, стосовно яких держав-ні та приватні нотаріуси, зокрема, контролюють сплату громадянами податку.

Податок сплачується громадянином — платником податку шляхом безготівкового розрахунку або готівкою до банківської установи попередньо нотаріальному посвідченню угоди до місцевого бюджету за місцем оформлення документів, тобто за місцем вчинення нотаріальної дії (за місцем розташування державної нотаріальної контори або робочого місця приватного нотаріуса).

У зв’язку з викладеним та з метою своєчасного надходження коштів до бюджету державна

подат-кова інспекція за місцем знаходження державної нотаріальної контори чи місцем розташування робочого місця приватного нотаріуса повинна повідомити нотаріусів про реквізити відкритого рахунка (номер рахунка, МФО банку), на який сплачується податок по коду бюджетної класифікації (11011100 «податок з доходів фізичних осіб від інших видів діяльності»), а також для спрощення процедури сплати податку надати зразки заповнення платіжних документів.

Заступник голови С. Лекарь

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі