Теми статей
Обрати теми

Надання податкової соціальної пільги приватним підприємцям

Редакція ПБО
Лист від 24.09.2004 р. № 6511

Надання податкової соціальної пільги приватним підприємцям

Лист Державного комітету України з питань регуляторної політики та підприємництва від 24.09.2004 р. № 6511

(витяг)

<...>

1. Відповідно до підпункту 6.3.3 пункту 6.3 статті 6 Закону України від 22.05.2003 № 889-IV «Про податок з доходів фізичних осіб» (зі змінами та доповненнями) податкова соціальна пільга

не може бути застосована до інших доходів платника податку, якщо він одержує протягом звітного податкового місяця одночасно такі доходи, як доходи самозайнятої особи від підприємницької діяльності.

На думку Держкомпідприємництва України, працівник підприємства, який зареєстрований як

приватний підприємець, але не одержує доходи від цієї діяльності, має право на податкову соціальну пільгу за основним місцем роботи відповідно до чинного законодавства*.

Проте виходячи з того, що згідно з підпунк-том 4.4.2 пункту 4.4 статті 4 Закону України від 21.12.2000 № 2181-III «Про порядок погашення зобов’язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами» роз’яснення окремих положень податкового законодавства надаються контролюючими органами в порядку, визначеному відповідним центральним (керівним) органом, радимо вам за докладними роз’ясненнями звернутися до Державної податкової адміністрації України.

<...>

Перший заступник голови К. Ващенко

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі