Теми статей
Обрати теми

Про внесення змін до наказів ДПА України

Редакція ПБО
Наказ від 26.01.2007 р. № 30

Міністерства та відомства України

Про внесення змін до наказів ДПА України

Наказ від 26.01.2007 року № 30

Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 9 лютого 2007 р. за № 108/13375

(витяг)

На виконання пункту 16 Плану першочергових заходів у сфері інвестиційної діяльності, затвердженого Указом Президента України від 10 квітня 2006 року № 300, Законів України «Про електронні документи та електронний документообіг» та «Про електронний цифровий підпис», з метою запровадження аналітичних процедур для зменшення кількості виїзних перевірок обґрунтованості вимог щодо відшкодування з Державного бюджету України сум податку на додану вартість та керуючись статтею 8 Закону України «Про державну податкову службу в Україні» наказую:

1.

Доповнити пункт 4.2 розділу 4 Порядку заповнення та подання податкової декларації з податку на додану вартість, затвердженого наказом ДПА України від 30.05.97 № 166, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 09.07.97 за № 250/2054 (у редакції наказу ДПА України від 15.06.2005 № 213, новими абзацами такого змісту:

«

Платник податку має право за власним бажанням подавати до державної податкової інспекції (адміністрації) реєстри отриманих та виданих податкових накладних. Реєстри можуть подаватися:

у

електронному вигляді у форматі, затвердженому ДПА України, за допомогою телекомунікаційних мереж загального користування з використанням надійних засобів електронного цифрового підпису за умови отримання їх у порядку, визначеному чинним законодавством;

на

магнітних носіях з копіями документів на паперових носіях;

на

паперових носіях».

2.

Доповнити пункт 3 Порядку ведення реєстру отриманих та виданих податкових накладних, затвердженого наказом ДПА України від 30.06.2005 № 244, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 18.07.2005 за № 770/11050, новими абзацами такого змісту:

«

Платник податку має право за власним бажанням подавати до органів державної податкової служби реєстри отриманих та виданих податкових накладних. Реєстри можуть подаватися:

у

електронному вигляді у форматі, затвердженому ДПА України, за допомогою телекомунікаційних мереж загального користування з використанням надійних засобів електронного цифрового підпису за умови отримання їх у порядку, визначеному чинним законодавством;

на

магнітних носіях з копіями документів на паперових носіях;

на

паперових носіях».

<...>

Голова А. Брезвін



коментар редакції

Віртуальне подання до ДПІ електронних реєстрів

Останнім часом почастішали випадки, коли податківці примушують платників ПДВ подавати до податкової інспекції, крім власне декларації з ПДВ, ще і реєстри виданих та отриманих податкових накладних в електронній формі. Для цього використовуються різні методи: від прохань підписати відповідний договір до відвертих погроз.

Мабуть, у документі, що коментується, найваж-ливіші слова «

має право за власним бажанням». Дійсно, зобов’язати платника податків подавати реєстри податкових накладних в електронному вигляді разом зі звітністю податківці не можуть. Для цього потрібно внести зміни до Закону про ПДВ. Та і Рішення Ради національної безпеки та оборони України «Про заходи щодо попередження і нейтралізації загроз національній безпеці, пов’язаних із нестабільністю правового регулювання відносин у сфері адміністрування податку на додану вартість», уведене Указом Президента України від 28.12.2006 р. № 1154/2006 також зазначає про необхідність розробки відповідного законопроекту. До речі, у цьому документі зазначено про впровадження електронного контролю за оборотом ПДВ з 01.07.2007 р.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі