Теми статей
Обрати теми

Щодо перевірок дотримання ліцензійних умов провадження діяльності з медичної практики

Редакція ПБО
Лист від 12.02.2007 р. № 1001

Щодо перевірок дотримання ліцензійних умов провадження діяльності з медичної практики

Лист Державного комітету України з питань регуляторної політики та підприємництва від 12.02.2007 р. № 1001

 

Державний комітет України з питань регуляторної політики та підприємництва розглянув <...> лист <...> та повідомляє наступне.

Закон України «Про ліцензування певних видів господарської діяльності» визначає види господарської діяльності, що підлягають ліцензуванню, порядок їх ліцензування, встановлює державний контроль у сфері ліцензування, відповідальність суб’єктів господарювання та органів ліцензування за порушення законодавства у сфері ліцензування.

Згідно з пунктом 26 статті 9 Закону України «Про ліцензування певних видів господарської діяльності» ліцензуванню підлягає господарська діяльність з медичної практики.

Відповідно до Переліку органів ліцензування, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 14.11.2000 № 1698, органом ліцензування з організації діяльності з проведення медичної практики є Міністерство охорони здоров’я України.

Відповідно до статті 20 Закону України «Про ліцензування певних видів господарської діяльності» контроль за додержанням ліцензіатами ліцензійних умов здійснюють органи ліцензування та спеціально уповноважений орган з питань ліцензування в межах своїх повноважень шляхом проведення планових і позапланових перевірок.

Позапланові перевірки

здійснюють органи ліцензування або спеціально уповноважений орган з питань ліцензування лише на підставі надходження до них у письмовій формі заяви (повідомлення) про порушення ліцензіатом ліцензійних умов або з метою перевірки виконання розпоряджень про усунення порушень ліцензійних умов.

Згідно з пунктом 1.2 Порядку контролю за додержанням Ліцензійних умов провадження певних видів господарської діяльності в галузі охорони здоров’я, що ліцензуються, затвердженого наказом Держпідприємництва України, МОЗ України від 18.09.2002 № 03/346, зареєстрованим в Мін’юсті України 09.10.2002 за № 820/7108, визначено, що

контроль за додержанням суб’єктами господарювання Ліцензійних умов провадження певних видів господарської діяльності в галузі охорони здоров’я, що ліцензуються, здійснюють Міністерство охорони здоров’я України як орган ліцензування, Державний комітет України з питань регуляторної політики та підприємництва і його територіальні органи як спеціально уповноважений орган з питань ліцензування.

Враховуючи вищевикладене,

Управління охорони здоров’я <...> облдержадміністрації не має повноважень проводити перевірки дотримання суб’єктами господарювання Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з медичної практики .

Перший заступник голови К. Ващенко

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі