Теми статей
Обрати теми

Щодо дотримання норм законодавства при закупівлі нафтопродуктів за бюджетні кошти

Редакція ПБО
Лист від 06.04.2007 р. № 31-09000-18-13/7095

Щодо дотримання норм законодавства при закупівлі нафтопродуктів за бюджетні кошти

 

Лист Міністерства фінансів України від 06.04.2007 р. № 31-09000-18-13/7095

(витяг)

 

Постановою Кабінету Міністрів України від 09.10.2006 № 1404 «Питання попередньої оплати товарів, робіт і послуг, що закуповуються за бюджетні кошти» передбачена можливість здійснення

попередньої оплати на строк не більше одного місяця в разі закупівлі послуг з енергопостачання. За Законом України «Про енергозбереження» паливно-енергетичними ресурсами визначено сукупність всіх природних і перетворених видів палива та енергії, які використовуються в національному господарстві. Тому вважаємо, що відповідні положення постанови слід застосовувати до усіх видів енергоносіїв, до яких, зокрема, відносяться кам’яне і буре вугілля, торф, інші види первинного твердого палива, кам’яновугільні брикети, інші види вторинного твердого палива, буровугільні і торф’яні брикети, газ нафтопереробки, нафтопродукти, природний газ, природні енергетичні ресурси (ядерна, гідравлічна та геотермальна енергія, інші природні ресурси), електрична і теплова енергія (Закон України «Про заходи, спрямовані на забезпечення сталого функціонування підприємств паливно-енергетичного комплексу»).

Відповідно до постанови Національної комісії регулювання електроенергетики України від 08.06.2000 № 632 «Про затвердження Умов та Правил здійснення підприємницької діяльності (ліцензійних умов) з транспортування нафтопродуктів магістральними трубопроводами»

нафтопродуктами визначені продукти, які одержують після переробки нафти на нафтопереробних заводах. До таких, зокрема, відносяться бензин, дизельне паливо, керосин, пічне паливо, паливо для реактивних двигунів та інші.

Таким чином, при здійсненні закупівель за бюджетні кошти слід дотримуватись норм чинного законодавства*.

* Див. також матеріал на с. 53.

Прим. ред.

Заступник міністра А. Мярковський

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі