Теми статей
Обрати теми

Про утримання страхових внесків із зарплати інвалідів

Редакція ПБО
Лист від 16.02.2007 р. №

Про утримання страхових внесків із зарплати інвалідів

Лист Міністерства праці та соціальної політики України від 16.02.2007 р.
№ ДЦ-06-819/0/6-07

 

На <...> звертання щодо сплати страхових внесків інвалідам, які перебувають у трудових відносинах з роботодавцем, повідомляємо.

Статтею 5 Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття» (від 02.03.2000 р. № 1533-III) у редакції, яка відповідно до «Заключних положень» Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо реалізації інвалідами права на трудову зайнятість» (від 23 лютого 2006 року № 3483-IV) набула чинності з 1 січня 2007 року, передбачено, що не підлягають страхуванню на випадок безробіття працюючі особи, які одержують або мають право на призначення пенсії за віком, у тому числі на пільгових умовах, пенсії за вислугу років, а також особи, які досягли встановленого законом пенсійного віку.

Отже, починаючи

з 01.01.2007 р. з працюючих пенсіонерів , які одержують або мають право на призначення пенсії за віком, у тому числі на пільгових умовах, пенсії за вислугу років , а також працюючих осіб, які досягли встановленого законом пенсійного віку, страхові внески на загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття не утримуються.

Працівники, які одержують пенсію по інвалідності і не досягли пенсійного віку, з 01.01.2007 р. підлягають страхуванню на випадок безробіття і з їх заробітної плати утримуються

страхові внески на загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття у визначеному законодавством розмірі.

Заступник директора
П. Василенко



коментар редакції

У 2007 році із зарплати працівників — пенсіонерів по інвалідності, які не досягли пенсійного віку, утримується внесок до Фонду з безробіття

У листі, що коментується, Мінпраці нагадує бухгалтерам підприємств про порядок утримання внесків до Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття із зарплати працюючих пенсіонерів, що змінився з 01.01.2007 р.

Так, згідно з новою редакцією ст. 5 Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття» від 02.03.2000 р. №1533-III з 1 січня 2007 року не підлягають страхуванню на випадок безробіття працюючі особи, які одержують або мають право на призначення пенсії за віком, у тому числі на пільгових умовах, пенсії за вислугу років, а також особи, які досягли встановленого законом пенсійного віку (55 років — жінки, 60 років — чоловіки).

З цього випливає, що

працівники, які одержують пенсію по інвалідності та не досягли пенсійного віку, з 01.01.2007 р. підлягають страхуванню на випадок безробіття і з їх зарплати утримуються внески до Фонду соціального страхування на випадок безробіття в установленому розмірі — 0,5 % із суми зарплати.

Тетяна Онищенко

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі