Теми статей
Обрати теми

Програмне забезпечення вартістю менше 1000 грн. включається до валових витрат

Редакція ПБО
Лист від 23.03.2005 р. № 2418/6/11-1116

Програмне забезпечення вартістю менше 1000 грн. включається до валових витрат

Лист Державної податкової адміністрації України від 23.03.2005 р. № 2418/6/11-1116

 

Державна податкова адміністрація України розглянула лист <...> щодо відображення в податковому обліку операцій з придбання та поновлення програмного забезпечення і повідомляє наступне.

Підпунктом 8.2.1 пункту 8.2 статті 8 Закону України «Про оподаткування прибутку підприємств» встановлено, що

під терміном «основні фонди» слід розуміти матеріальні цінності, які призначаються платником податку для використання в господарській діяльності платника податку протягом періоду, який перевищує 365 календарних днів з дати введення в експлуатацію таких матеріальних цінностей, та вартість яких перевищує 1000 грн. і поступово зменшується у зв’язку з фізичним або моральним зносом.

Витрати на придбання будь-яких матеріальних цінностей, вартість яких не перевищує 1000 грн., призначених для використання в господарській діяльності платника податку, включаються до складу валових витрат платника податку в загальному порядку та враховуються для цілей застосування пункту 5.9 статті 5 зазначеного Закону.

Відповідно до пункту 5.1 статті 5 Закону України «Про оподаткування прибутку підприємств»

до складу валових витрат виробництва та обігу включається сума будь-яких витрат платника податку у грошовій, матеріальній або нематеріальній формах, здійснюваних як компенсація вартості товарів (робіт, послуг), які придбаваються (виготовляються) таким платником податку для їх подальшого використання у власній господарській діяльності.

Таким чином,

витрати на придбання програмного забезпечення, яке використовується у господарській діяльності платника і вартість якого менше 1000 гривень, та поновлення цього програмного забезпечення включаються до складу валових витрат такого платника.

Одночасно повідомляємо, що відповідно до Закону України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні» Міністерство фінансів України визначає принципи та методи ведення бухгалтерського обліку і складання фінансової звітності.

Враховуючи зазначене, за роз’ясненням щодо відображення операцій з придбання та поновлення програмного забезпечення у бухгалтерському обліку пропонуємо звернутися до Міністерства фінансів України.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі