Теми статей
Обрати теми

Щодо відображення у формі № 1ДФ виплати транзитних сум дитячої допомоги

Редакція ПБО
Лист від 10.02.2007 р. № 1305/6/17-0216

Щодо відображення у формі № 1ДФ виплати транзитних сум дитячої допомоги

Лист Державної податкової адміністрації України
від 10.02.2007 р. № 1305/6/17-0216

Державна податкова адміністрація України на ваш лист від 24.01.2007 р. № ДК 01-06 стосовно відображення у формі 1-ДФ виплати допомоги при народженні дитини та по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку повідомляє таке.

Призначення і виплата цих двох видів допомоги з 1 січня 2007 року здійснюється органами праці та соціального захисту населення

за місцем проживання застрахованих осіб.

Але у I кварталі 2007 року

передбачено, що страхувальниками-роботодавцями буде продовжуватися виплата допомоги своїм найманим працівникам, яким зазначена допомога призначена і виплачувалася в 2006 році. Кошти для цих виплат страхувальникам, за їх заявками, будуть перераховуватися органами праці та соціального захисту населення на їх рахунки.

Незважаючи на те, що кошти

за цими видами допомоги будуть транзитом проходити через підприємство, все ж відповідно до п. 1.2 Закону України від 22 травня 2003 року № 889-IV «Про податок з доходів фізичних осіб» (далі — Закон) ці кошти вважаються доходом. І тому працедавці, які виплачують такі суми допомоги своїм найманим працівникам, відповідно до п. 1.15 Закону є податковими агентами і повинні відобразити кошти за цими видами допомоги у податковому розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, і сум утриманого з них податку (ф. № 1-ДФ).

До того ж слід зауважити, що

для таких коштів у Довіднику ознак доходів до Порядку заповнення та подання податковими агентами податкового розрахунку (ф. № 1-ДФ) передбачена ознака доходу «22».

Заступник голови С. Лекарь

 



коментар редакції

«Дитячі» допомоги, виплачені підприємствами в І кварталі 2007 року, відображаються у ф. № 1ДФ

Лист ДПАУ, що коментується, указує на необхідність відображення допомог при народженні дитини та допомог по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку, виплачених підприємствами в І кварталі 2007 року.

Чинним законодавством передбачено, що в І кварталі 2007 року страхувальники-роботодавці продовжують виплачувати допомоги своїм найманим працівникам, яким такі

допомоги призначено та виплачувалися у 2006 році . Кошти для таких виплат підприємства, за їх заявками, мають одержувати від органів праці та соціального захисту населення.

Отже,

підприємствам, що виплачують у І кварталі 2007 року своїм працівникам допомоги при народженні дитини та допомоги по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку, мають відобразити виплату такого неоподатковуваного доходу в Податковому розрахунку за ф. № 1ДФ з ознакою доходу «22».
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі