Теми статей
Обрати теми

Оформлення первинної документації. Оформлення подорожніх листів

Редакція ПБО
Відповідь на запитання

Оформлення первинної документації

Оформлення подорожніх листів

 

Організація використовує в господарській діяльності орендований легковий автомобіль. Чи можна виписувати подорожній лист на декілька днів? Чим керуватися в цьому випадку?

(м. Миколаїв)

 

На сьогодні в Україні затверджено 3 форми подорожніх листів. Для легкових автомобілів застосовуються подорожні листи за типовою формою № 3, затвердженою

наказом Держкомстату України від 17.02.98 р. № 74. Форму та порядок застосування подорожнього листа для обліку транспортної роботи легкового автомобіля встановлено Інструкцією про порядок застосування подорожнього листа службового легкового автомобіля і облік транспортної роботи, затвердженою тим же наказом (далі — Інструкція № 74).

Правила цієї

Інструкції № 74 поширюються на всі підприємства, установи та організації незалежно від відомчого характеру і форм власності (п. 1.1 зазначеної Інструкції):

Щодо строків оформлення подорожніх листів, то

п. 2.1 Інструкції № 74 установлено, що подорожні листи оформляються тільки на один робочий день (зміну) і видаються за умови здачі водієм подорожнього листа за попередній день (зміну).

Водночас з цього правила є виключення. Так, другим абзацом зазначеного пункту застережено: якщо

строки транспортного обслуговування міжміського повідомлення перевищують добу , то на підставі наказу керівника подорожній лист може бути оформлено більше ніж на один день (зміну).

Антон Іванченко, економіст-аналітик

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі