Теми статей
Обрати теми

Про компенсацію вартості квитка старого зразка

Редакція ПБО
Лист від 12.09.2007 р. № 2255-01/09/13-07

Про компенсацію вартості квитка старого зразка

 

Лист Міністерства транспорту та зв’язку України від 12.09.2007 р. № 2255-01/09/13-07

 

Державний департамент автомобільного транспорту, у зв’язку з деякими проблемними питаннями щодо застосування положень наказу Міністерства транспорту та зв’язку України від 25.05.2006 р. № 503 «Про затвердження Типових форм квитків на проїзд пасажирів та перевезення багажу на маршрутах загального користування», зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 21 вересня 2006 р. за № 1065/12939, пов’язаними з компенсацією коштів за придбані квитки на проїзд на автобусних маршрутах загального користування працівникам, які відбувають у відрядження, доводить до відома свою позицію з цього приводу.

Зазначений вище наказ є загальнообов’язковим для виконання підприємствами, установами та організаціями незалежно від форм власності і підпорядкування.

Водночас наказом не регламентовано питання використання квитків старого зразка, виготовлених до набуття ним чинності. Отже, Укравтотранс вважає за можливе застосування квитків старого зразка автоперевізниками до повного їх використання.

Крім того, для відшкодування вартості проїзду

головне значення має достовірність наданої інформації, а не форма квитка. Громадянин, який претендує на компенсацію йому вартості квитка, не несе відповідальності за невикористання автоперевізниками квитків установленої форми.

Ураховуючи викладене, Укравтотранс вважає, що працівникам, які відбувають у відрядження,

компенсація вартості квитка на проїзд на автобусних маршрутах загального користування може здійснюватися за квитками старого зразка, до повного їх використання*.

* Спільний коментар до цих листів наведено на с. 7. —

Прим. ред.

Директор С. Доброход



коментар редакції

Використання квитків старого зразка на проїзд на автобусних маршрутах

У листі, що коментується, Мінтранс зазначає: незважаючи на те, що наказом Мінтрансу від 25.05.2006 р. № 503 затверджено нові типові форми квитків на проїзд пасажирів та перевезення багажу,

квитки старого зразка, виготовлені до набуття чинності зазначеним наказом, можуть застосовуватися до повного їх використання.

Тому

вартість проїзду на автобусних маршрутах загального користування, підтверджена квитком старого зразка, підлягає компенсації відрядженому працівнику.

Що важливо, з таким висновком згодна і ДПАУ (див. лист від 28.09.2007 р. № 19303/7/23-7017).

Тетяна Онищенко

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі