Теми статей
Обрати теми

Про затвердження форми договору про працевлаштування безробітного з наданням дотації та форми довідки про нараховану та виплачену заробітну плату особі, працевлаштованій за направленням центру зайнятості, та сплату страхових внесків відповідно до законода

Редакція ПБО
Постанова від 30.08.2007 р. № 463

Міністерства та відомства України

Про затвердження форми договору про працевлаштування безробітного з наданням дотації та форми довідки про нараховану та виплачену заробітну плату особі, працевлаштованій за направленням центру зайнятості, та сплату страхових внесків відповідно до законодавства

Постанова від 30.08.2007 № 463

Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 26 вересня 2007 року за № 1099/14366

(витяг)

 

Відповідно до абзацу третього статті 11 Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття», пункту 13 Статуту Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття (далі — Фонд) та з метою реалізації абзаців сьомого та дванадцятого пункту 13 Порядку надання роботодавцю дотації на створення додаткових робочих місць для працевлаштування безробітних, затвердженого наказом Мінпраці від 10.01.2001 № 1, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 26.01.2001 за № 75/5266, правління Фонду

ПОСТАНОВЛЯЄ:

1.

Затвердити форму договору про працевлаштування безробітного з наданням дотації та форму довідки про нараховану та виплачену заробітну плату особі, працевлаштованій за направленням центру зайнятості, та сплату страхових внесків відповідно до законодавства, що додаються.

<...>

Голова правління Фонду Н. Іванова

<...>

 

 

img 1img 2img 3



img 4



коментар редакції

Затверджено форму договору про працевлаштування безробітного з наданням дотації

Зовсім недавно в газеті «Податки та бухгалтерський облік», 2007, № 79 було опубліковано статтю, присвячену порядку надання дотації на працевлаштування безробітних та її бухгалтерському і податковому обліку на підприємстві. У цій статті зазначалося, що згідно з Порядком надання роботодавцю дотації на створення додаткових робочих місць для працевлаштування безробітних, затвердженим наказом Мінпраці від 10.01.2001 р. № 1, типову форму договору між роботодавцем та центром зайнятості має бути затверджено правлінням Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття. Але поки цю форму не було затверджено, договір укладали в довільній формі. Постановою, що коментується, Фонд затвердив форму договору про працевлаштування безробітного з наданням дотації та форму довідки про нараховану та виплачену заробітну плату особі, працевлаштованій за направленням центру зайнятості, та сплату страхових внесків відповідно до законодавства.

У затвердженій формі договору варто звернути увагу на такі моменти:

1.

Установлено період, протягом якого роботодавець зобов’язаний подати центру зайнятості довідку про нараховану та виплачену зарплату особі, працевлаштованій за направленням центру зайнятості, та сплату страхових внесків згідно з чинним законодавством. Роботодавець зобов’язаний робити це щомісячно протягом п’яти робочих днів після виплати зарплати.

2.

Центр зайнятості, зі свого боку, зобов’язаний щомісячно після подання роботодавцем довідки про нараховану та виплачену заробітну плату особі, працевлаштованій за направленням центру зайнятості, та сплату страхових внесків протягом 30 календарних днів з дня отримання інформації про середній рівень заробітної плати за всіма видами економічної діяльності по області за місяць, за який нараховано заробітну плату, перерахувати суму дотації.

3. У разі порушення строків виконання грошового зобов’язання однією зі сторін договору, інша сторона договору має право стягнути пеню в розмірі 0,01 відсотка від простроченої суми за кожен день прострочення. Загальна сума пені не може бути більшою за облікову ставку НБУ.

Постанова, що коментується, набуває чинності з 07.10.2007 р.

Тетяна Онищенко

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі