Теми статей
Обрати теми

Щодо подання звітності з врахуванням заборгованості з оплати перших п’яти днів тимчасової непрацездатності

Редакція ПБО
Лист від 31.05.2007 р. № 8970/03-30

Щодо подання звітності з врахуванням заборгованості з оплати перших п’яти днів тимчасової непрацездатності

Лист Пенсійного фонду України від 31.05.2007 р. № 8970/03-30

 

У зв’язку з численними запитами щодо подання звітності до Пенсійного фонду України платниками страхових внесків повідомляємо.

При здійсненні

камеральних перевірок звітів платників (додаток 23 до Інструкції про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрахованими особами внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України, яка затверджена постановою правління Пенсійного фонду України від 19.12.2003 р. № 21-1 та зареєстрована в Міністерстві юстиції України 16.01.2004 р. № 64/8663) необхідно враховувати таке:

у показнику розділу I додатка до звіту «Сума заборгованості з виплати заробітної плати на початок звітного періоду»

платники, які своєчасно не розрахувалися з працівниками по заробітній платі на 1 число звітного місяця, відображають суми простроченої заборгованості з виплати заробітної плати, тобто суми заробітної плати, термін виплати якої настав до 1 числа звітного місяця. Платники, які своєчасно здійснюють розрахунки з працівниками по заробітній платі, зазначений рядок прокреслюють;

у показнику «Сума заборгованості з виплати заробітної плати на кінець звітного періоду»

відображаються суми заборгованості з виплати заробітної плати з урахуванням невиплачених сум заробітної плати, строк сплати яких настав у звітному місяці.

У зазначених показниках враховується заборгованість з оплати перших п’яти днів тимчасової непрацездатності.

Заборгованість з виплати допомоги по тимчасовій непрацездатності та інших видів виплат за загальнообов’язковим державним соціальним страхуванням, депонована заробітна плата у зазначені показники не включаються.

Формування інформації до Пенсійного фонду України за даними показниками необхідно здійснювати з урахуванням цього роз’яснення.

Заступник голови правління О. Коренєв



коментар редакції

Відображення в довідковій інформації додатка 23 не виплачених у строк лікарняних

У листі, що коментується, ПФУ роз’яснює порядок заповнення довідкової інформації в Розділі І Розрахунку сум страхових внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування (додаток 23). Ідеться про довідкову інформацію про заборгованість перед працівниками із заробітної плати на початок та кінець звітного періоду. Так, у цих рядках зазначається тільки заборгованість роботодавця з виплати зарплати, не погашена у встановлений строк. Роботодавці, які своєчасно виплачують зарплати, у цих рядках Розділу І додатка 23 проставляють прокреслення.

Крім того, як зазначено в листі, що коментується, у цих рядках Розділу І також відображається прострочена заборгованість з оплати перших п’яти днів тимчасової непрацездатності.

Щодо сум заборгованості з виплати допомоги по тимчасовій непрацездатності та сум депонованої зарплати, то вони в зазначених рядках не відображаються.

Тетяна Онищенко

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі