Теми статей
Обрати теми

Облік запасів. Поточний ремонт обладнання

Редакція ПБО
Відповідь на запитання

Облік запасів

 

Поточний ремонт обладнання

 

У штаті клінічної лікарні значиться інженер з ремонту медичного обладнання. Чи можна закуповувати за КЕКВ 1137 комплектуючі та запасні частини для ремонту обладнання? Як оформити документально та відобразити в бухгалтерському обліку операції з ремонту медичного обладнання із заміною комплектуючих?

(м. Харків)

 

Згідно з

Роз’ясненнями видатки, пов’язані з придбанням матеріалів для поточного ремонту, який здійснюється власними силами установи (за наявності окремого підрозділу), якщо це передбачено кошторисом на проведення ремонту, можуть провадитися за КЕКВ 1137 «Поточний ремонт обладнання, інвентарю і будівель, технічне обслуговування обладнання».

Згідно з

розпорядженням ДКУ від 27.03.2007 р. № 9, якщо установа придбаває запчастини для ремонту обладнання власними силами, тобто госпспособом, то до органів Держказначейства обов’язково має бути надано кошторис на поточний ремонт.

Посадовими обов’язками інженера з ремонту медобладнання обов’язково має бути передбачено проведення технічного обслуговування та ремонту медичного обладнання з заміною запчастин, причому слід уточнити види можливих ремонтів. Якщо необхідно провести ремонтні роботи підвищеної складності, то установа укладе договір на його проведення зі спеціалізованою організацією.

Запасні частини

, придбані для проведення ремонту обладнання госпспособом, ураховуються на субрахунку 238 «Запасні частини до транспортних засобів, машин і обладнання» згідно з Планом рахунків.

Видача зі складу

необхідних запчастин для ремонту провадиться за типовими формами, затвердженими наказом № 130:

за накладною (вимогою) (форма № З-3), яка виписується у двох примірниках і затверджується керівником

або

за забірною карткою (форма № З-5), яка виписується раз на місяць на декілька найменувань одного КЕКВ з дотриманням ліміту, якщо його встановлено для цінностей, які видаються регулярно.

Списання запасних частин для ремонту обладнання проводиться відповідно до вимог

Типової інструкції.

При списанні матеріалів

та продуктів харчування, що використовуються для потреб установи, складається акт за типовою формою № З-2 «Акт списання», затвердженою наказом № 130 (лист ДКУ від 01.03.2007 р. № 3.4-05/676-2841).

Залежно від того, за рахунок якого джерела отримувалися запчастини для ремонту медтехніки, вони списуються після його проведення на підставі зазначеного вище акта в дебет субрахунків 801, 802, 811.

Облік операцій з вибуття запасів (матеріалів) відображається в накопичувальній відомості витрачання матеріалів за ф. № 396 (бюджет) — у меморіальному ордері № 13.

Тетяна Іванова,
перший заступник начальника управління Державного казначейства в Харківській області

Наталія севостьянова,
заступник начальника — головний бухгалтер управління Державного казначейства в Харківській області

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі