Теми статей
Обрати теми

Облік запасів. Заміна вікон у будівлі

Редакція ПБО
Відповідь на запитання

Заміна вікон у будівлі

 

Чи може проводитися поточний ремонт за КЕКВ 1137, якщо проводиться заміна вікон і при цьому загальна вартість металоконструкції, яка використовується при встановленні вікна, перевищує 2000 грн.? Чи слід збільшувати вартість будівлі на вартість знову встановленого вікна? Чи зобов’язані ми оприбуткувати як поворотні матеріали старе вікно?

(м. Запоріжжя)

 

Згідно з

Роз’ясненнями за КЕКВ 1137 при проведенні поточного ремонту здійснюється оплата за монтаж дверних коробок, установлення дверей, вікон у разі проведення одиночних ремонтних робіт.

При проведенні поточного ремонту обов’язковим є дотримання

Державних будівельних норм України «Правила визначення вартості будівництва ДБН Д.1.1.-1-2000», затверджених наказом Державного комітету будівництва, архітектури та житлової політики України від 27.08.2000 р. № 174 при розробці кошторисної документації.

Про загальну вартість конструкції не йдеться, оскільки у відомості ресурсів (додаток до кошторису та акта виконаних робіт) вона враховується як матеріали у визначених одиницях вимірювання (квадратні або погонні метри).

Підстав для збільшення вартості будівлі на вартість установлених вікон немає.

Відповідно до

п.п. 1.16 Інструкції № 64 видатки на поточний та капітальний ремонти не збільшують вартість необоротних активів, а відносяться на фактичні видатки за відповідним КЕКВ у випадках, не пов’язаних з дообладнанням, реконструкцією, модернізацією.

Контролюючі органи, як правило, надають особливу увагу питанню, чи оприбутковано поворотні матеріали при проведенні ремонтних робіт.

На підставі акта

приймання виконаних підрядних робіт за ф. КБ-2в ви зобов’язані оприбуткувати поворотні матеріали, придатні для подальшого використання (наприклад, скло).

Тетяна Іванова,
 перший заступник начальника управління Державного казначейства в Харківській області

Наталія Севостьянова,
заступник начальника — головний бухгалтер управління Державного казначейства в Харківській області

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі