Теми статей
Обрати теми

Щодо надання довідки про відсутність непогашених податкових векселів

Редакція ПБО
Лист від 04.09.2007 р. № 11/1-15/9005-

Щодо надання довідки про відсутність непогашених податкових векселів

Лист Державної митної служби України від 04.09.2007 р. № 11/1-15/9005-ЕП

(витяг)

 

Для керівництва в роботі надсилаємо постанову Кабінету Міністрів України від 30.08.2007 № 1077 «Про доповнення пункту 4 Порядку випуску, обігу та погашення векселів, які видаються на суму податку на додану вартість при імпорті товарів на митну територію України».

Ця постанова набирає чинності з дня опублікування.

У відповідності до внесених цією постановою змін до пункту 4 Порядку випуску, обігу та погашення векселів, які видаються на суму податку на додану вартість при імпорті товарів на митну територію України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 01.10.97 № 1104, податковий вексель може бути видано лише особою, яка, окрім перелічених у цьому пункті вимог,

не має на момент митного оформлення товарів податкових векселів, не погашених у строк.

Враховуючи вищевикладене, з набранням чинності цією постановою Кабінету Міністрів України

митне оформлення товарів, які імпортуються на митну територію України, із застосуванням вексельної форми розрахунку по сплаті податку на додану вартість, може бути здійснене лише за умови надання довідки органів державної податкової служби про те, що суб’єкт господарювання станом на момент митного оформлення не має податкових векселів, не погашених у строк.

Для забезпечення контролю за виконанням згаданої вище постанови Уряду у Держмитслужбі буде здійснюватись моніторинг митного оформлення товарів, що імпортуються на митну територію України, з використанням податкових векселів.

Інформацію щодо здійснення митного оформлення товарів, що імпортуються на митну територію України, з використанням податкових векселів надсилати в електронному вигляді на поштову скриньку Департаменту митних платежів «

DMS DMP» до 10 год. щоденно за формою, наведеною у додатку.

До набрання чинності зазначеною постановою Кабінету Міністрів України слід дотримуватись положень попередніх листів Держмитслужби, якими доводився порядок здійснення посиленого контролю за застосуванням вексельної форми розрахунку по сплаті ПДВ суб’єктами господарювання, які мають непогашені податкові векселі.

Звертаємо <...> увагу на те, що персональна відповідальність за дотримання попередньо доведеного Держмитслужбою порядку здійснення посиленого контролю за застосуванням вексельної форми розрахунку по сплаті ПДВ суб’єктами господарювання, які мають непогашені податкові векселі, положень постанови Кабінету Міністрів України від 30.08.2007 № 1077 та цього листа покладається на начальників митниць.

<...>

Голова Служби О. Єгоров



коментар редакції

Податковий вексель: логічне продовження

Як ми й передбачали в редакційному коментарі до постанови Кабінету Міністрів України від 30.08.2007 р. № 1077 (див. «Податки та бухгалтерський облік», 2007, № 73) для видачі податкового векселя митники вимагають від імпортерів

довідку, що підтверджує відсутність на момент митного оформлення товарів податкових векселів, непогашених у строк. Ще раз зазначимо, що жодним нормативно-правовим документом, який регулює видачу податкового векселя, надання такої довідки не передбачено. Тому й не дивно, що далеко не в усіх регіонах податкові органи видають такі довідки.

Але навіть якщо місцева ДПІ видала таку довідку, це все одно не гарантує успіху на митниці: митники то не приймають її, тому що не за формою складена (а затвердженої форми довідки взагалі не існує), то в принципі відмовляються приймати податковий вексель навіть за наявності довідки.

Сподіваємося, що це всього лише проблеми перехідного періоду.

Дмитро Костюк

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі