Теми статей
Обрати теми

Новини законодавства. Змінено законодавство про рекламу

Редакція ПБО
Новини від 18.03.2008 р. № 145-VI

Змінено законодавство про рекламу

 

Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реклами» від 18.03.2008 р. № 145-VI

унесено обмеження на рекламу тютюну та алкогольних виробів. Зокрема, з 1 січня 2009 року буде накладено заборону на рекламу тютюнових та алкогольних виробів засобами зовнішньої реклами. У телепередачах буде заборонено подавати рекламну інформацію у вигляді дикторського тексту або звукового супроводу про спонсорів — виробників алкогольних напоїв. З 1 січня 2010 року буде заборонено розміщувати рекламу алкоголю та тютюну в усіх друкованих ЗМІ (крім спеціалізованих видань).

Уточнено, що вивіска чи табличка з інформацією про зареєстроване найменування особи, знаки для товарів та послуг, які належать цій особі, вид її діяльності (якщо це не випливає із зареєстрованого найменування особи), час роботи, яку розміщено на внутрішній поверхні власного або наданого в користування особі приміщення, на зовнішній поверхні будинку чи споруди не вище першого поверху або на поверсі, де знаходиться власне або надане в користування приміщення, біля входу в таке приміщення, не вважається рекламою.

Дано визначення термінам «внутрішня реклама», «заходи рекламного характеру», «знижка», «спеціальні виставкові заходи».

Установлено, що не справляється податок з реклами за встановлення та розміщення соціальної реклами.

Закон набуде чинності

через місяць з дня його офіційного опублікування, крім деяких положень щодо реклами тютюну та алкогольних виробів, дати набуття чинності яких зазначено вище.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі