Теми статей
Обрати теми

Використання РРО в іншому районі

Редакція ПБО
Відповідь на запитання

Реєстрація та програмування РРО

 

Використання РРО в іншому районі

 

Підприємство планує відкрити торговельну точку на території іншого району. Як правильно зареєструвати РРО?

(м. Харків)

 

Для використання РРО на території іншої адміністративно-територіальної одиниці (району) його необхідно

зареєструвати в податковій інспекції за місцем знаходження платника (місцем податкового обліку) і поставити на облік у податковій інспекції за місцем застосування (крім РРО, які використовуються на об’єктах виїзної торгівлі (надання послуг), та резервних РРО).

Процедури реєстрації та взяття на облік визначено в розділі 2

Порядку застосування РРО.

Реєстрація

здійснюється на підставі письмової заяви довільної форми, в якій має бути зазначено сферу застосування та реквізити РРО (модифікацію, заводський номер, версію програмного забезпечення, виробника або постачальника, дату виробництва).

Для реєстрації необхідно подати такі документи та їх копії, завірені підписом керівника та печаткою СПД — юридичної особи або особистим підписом СПД — фізичної особи (

п. 2.3 Порядку застосування РРО):

копію свідоцтва про державну реєстрацію СПД (тільки для реєстрації в цій інспекції першого РРО або книги обліку розрахункових операцій);

документ, що підтверджує право власності або користування РРО;

паспорт (формуляр) на РРО;

дозвіл місцевого органу виконавчої влади на розміщення господарської одиниці (свідоцтво про право власності, договір оренди або користування), а для реєстрації резервного РРО слід подати такі документи на кожну господарську одиницю, де використовуватиметься РРО;

— для СПД, які надають послуги з перевезення пасажирів та багажу —

ліцензію на право провадження зазначеного виду діяльності;

— у разі реєстрації РРО, який було раніше зареєстровано іншим СПД —

довідку про скасування реєстрації.

Не пізніше двох днів

з моменту подання платником документів відповідальна особа податкової інспекції приймає рішення про можливість реєстрації РРО. У разі позитивного рішення складається довідка про резервування фіскального номера РРО, один примірник якої видається платнику.

Протягом

п’яти робочих днів з моменту отримання довідки про резервування фіскального номера РРО СПД зобов’язаний забезпечити переведення РРО у фіскальний режим роботи, унести фіскальний номер РРО у фіскальну пам’ять та опломбувати РРО в центрі сервісного обслуговування.

Завірену

копію довідки про опломбування РРО та один примірник акта введення в експлуатацію РРО, виданого центром сервісного обслуговування, необхідно надати до податкової інспекції до закінчення строку дії довідки про резервування фіскального номера. Після отримання зазначених документів орган податкової служби видає платнику реєстраційне посвідчення РРО.

При реєстрації резервного РРО у правому верхньому кутку реєстраційного посвідчення робиться напис «Резервний», у першому рядку відповідної таблиці в посвідченні зазначаються назва та адреса господарської одиниці, де зберігатиметься резервний РРО, а в інших рядках — назви і адреси всіх господарських одиниць, де він використовуватиметься (

п. 2.7 Порядку застосування РРО).

Слід зауважити, що

в реєстрації РРО може бути відмовлено в разі відсутності модифікації РРО в Державному реєстрі реєстраторів розрахункових операцій або її невідповідності сфері застосування, зазначеній у заяві СПД, закінчення строку служби РРО або подання не всіх передбачених у Порядку документів. Про відмову податковий орган також зобов’язаний повідомити платника не пізніше двох робочих днів з моменту подання документів.

Для

взяття РРО на облік у податковій інспекції за місцем знаходження господарської одиниці, в якій він застосовуватиметься, необхідно надати реєстраційне посвідчення. У реєстраційному посвідченні робиться відмітка про взяття на облік (п. 2.8 Порядку застосування РРО). Узяття на облік здійснюється в день надання СПД необхідних документів.

Тільки

після взяття на облік РРО за місцем використання згідно з п. 2.10 Порядку застосування РРО процедура реєстрації вважається закінченою і його можна застосовувати для проведення розрахунків.

Підприємства, що мають

мережу відокремлених філій (представництв), які взято на податковий облік у місцевих органах ДПС і які відповідно до чинного законодавства самостійно сплачують податок на прибуток , можуть реєструвати РРО за місцем знаходження таких філій (п. 2.2 Порядку застосування РРО).

Не слід забувати про

необхідність зареєструвати на кожний РРО книгу обліку розрахункових операцій згідно з розділом 2 Порядку ведення КОРО.

Для цього до податкової інспекції за місцем реєстрації РРО

необхідно подати письмову заяву довільної форми, реєстраційне посвідчення на РРО та власне книгу, яку має бути прошнуровано, аркуші пронумеровано, на ній має бути встановлено засіб контролю (спеціальна наклейка) та заповнено титульний аркуш.

Книга обліку розрахункових операцій, зареєстрована на РРО, на облік у податковій інспекції за місцем застосування не ставиться

.

Микола шпакович, економіст-аналітик

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі