Теми статей
Обрати теми

Програмування знижок

Редакція ПБО
Відповідь на запитання

Програмування знижок

 

Наша фірма збирається ввести дисконтні картки для постійних клієнтів, яким надаватиметься знижка на товари. Як правильно запрограмувати РРО?

(м. Харків)

 

Є два шляхи вирішення такого завдання.

По-перше

. Якщо кількість товарів, що реалізуються (послуг, що надаються), незначна, то можна кожне найменування товару запрограмувати кілька разів за різними цінами з різними кодами. При цьому в найменуванні товару можна передбачити ознаку знижки.

По-друге

. Сучасні моделі реєстраторів розрахункових операцій дозволяють програмувати знижки на товари. Причому націнки та знижки можуть нараховуватися не тільки у відсотках, але й у фіксованих сумах, і до того ж вони можуть встановлюватися на артикул, певну суму, відділ, період часу тощо.

Залежно від конкретної ситуації (кількості найменувань товарів, що реалізуються, кваліфікації продавців тощо) керівництво має право вибрати шлях, який більше підходить вашому підприємству.

Рішення про реалізацію товарів за різними цінами потрібно оформити наказом керівника підприємства, в якому слід чітко обумовити розмір знижок і порядок їх надання покупцям.

Микола Шпакович, економіст-аналітик

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі