Теми статей
Обрати теми

Щодо застосування КЕКВ при проведенні ремонтних робіт

Редакція ПБО
Лист від 26.06.2008 р. № 15-06/1508-10322

Щодо застосування КЕКВ при проведенні ремонтних робіт

 

Лист Державного казначейства України від 26.06.2008 р. № 15-06/1508-10322

 

Державне казначейство України розглянуло лист <...> щодо застосування кодів економічної класифікації видатків і повідомляє.

Економічна класифікація видатків бюджету розмежовує видатки за економічними ознаками з детальним розподілом коштів за їх предметними ознаками.

Відповідно до Роз’яснень щодо застосування економічної класифікації видатків бюджету, затверджених наказом Державного казначейства України від 04.11.2004 р. № 194 (у редакції наказу від 08.12.2006 р. № 330), за

кодом 1131 «Предмети, матеріали, обладнання та інвентар» здійснюється придбання матеріалів, комплектуючих і дрібних деталей для ремонту виробничого і невиробничого обладнання та для проведення інших господарських робіт (наприклад, шпалери, руберойд, цемент, гвіздки тощо).

Враховуючи вищевикладене,

придбання господарських та будівельних матеріалів, які не є капітальними активами і призначені для проведення ремонтних робіт здійснюється за вказаним вище кодом.

Якщо вартість матеріалів

для проведення ремонту включена до вартості послуг сторонньої організації, яка здійснює ремонтні роботи, то видатки на придбання таких матеріалів проводяться згідно з укладеними угодами за КЕКВ 1137 «Поточний ремонт обладнання, інвентарю та будівель; технічне обслуговування обладнання» та 2133 «Капітальний ремонт інших об’єктів».

Заступник голови О. Чечуліна



коментар редакції

За яким КЕКВ обліковувати матеріали для ремонту

У листі, що коментується, Держказначейство роз’яснює правильність застосування КЕКВ при проведенні ремонтних робіт.

Так, при придбанні

матеріалів, комплектуючих та дрібних деталей для ремонту (наприклад, шпалери, руберойд, цвяхи, цемент тощо) необхідно застосовувати КЕКВ 1131 «Предмети, матеріали, обладнання і інвентар», тобто за цим кодом здійснюється придбання господарських та будівельних матеріалів, які не є капітальними активами.

Якщо вартість матеріалів для проведення ремонту включено до вартості ремонтних робіт, що виконуються сторонньою організацією, то видатки на придбання таких матеріалів здійснюють за КЕКВ 1137 або 2133.

Наведемо в таблиці КЕКВ, призначені для відображення видатків з придбання матеріалів для ремонтних робіт

 

КЕКВ

Зміст статті видатків

Примітка

1

2

3

1131

Видатки на придбання матеріалів, комплектуючих та дрібних деталей, а також інструментів для ремонту виробничого та невиробничого обладнання і для проведення інших господарських робіт власними силами (шпалери, руберойд, цемент тощо). Видатки на придбання фарби, лаків, вапна, піску, бітуму, щебінки, технічної солі для благоустрою території міст, сів, селищ, районів

Якщо бюджетна організація придбаває будівельні матеріали для поточного ремонту з метою подальшої передачі підрядній організації для виконання поточного ремонту, то такі видатки здійснюються за КЕКВ 1131. Проведення поточного і капітального ремонтів власними силами здійснюється тільки за наявності затвердженого кошторису на виконання зазначених робіт з урахуванням чинних будівельних норм (лист Держказначейства від 25.04.2003 р. № 07-06/872-3814). Також звертаємо увагу: при проведенні

1137

Видатки на проведення поточного ремонту: — обладнання, окремих вузлів, меблів, техніки (у тому числі побутової), інвентаря (у тому числі спортивного); — будівель, споруд, приміщень та прибудинкової території, що орендується та перебуває на балансі; — доріг, системи вуличного освітлення; — сільськогосподарської техніки.

1137

За цим КЕКВ оплачуються: — послуги сторонніх організацій з проведення ремонту приміщень, обладнання, механізмів згідно з укладеними договорами (відповідно до окремого кошторису на проведення ремонту), включаючи видатки на придбання матеріалів для поточного ремонту (якщо це передбачено договором); — видатки, пов’язані з придбанням матеріалів для поточного ремонту, що здійснюється власними силами установи (за наявності окремого підрозділу), якщо це передбачено кошторисом на проведення ремонту

ремонтних робіт власними силами, тобто працівниками установи, виплата будь-яких грошових винагород може здійснюватися тільки з фонду оплати праці (лист Держказначейства від 16.06.2007 р. № 3.4-04/1518-7141)

2133

Видатки на проведення капітального ремонту об’єктів, крім житлових та адміністративних

 

Вікторія Матвєєва

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі