Теми статей
Обрати теми

Пошта редакції. Доходи від оренди в декларації про прибуток

Редакція ПБО
Відповідь на запитання

Доходи від оренди в декларації про прибуток

 

У статдовідці підприємства зазначено два види діяльності: виробництво та здавання в оренду нерухомості. Чи потрібно доходи від оренди зазначати в рядку 01.6 декларації з податку на прибуток підприємства? Які наслідки неправильного відображення доходів у рядках декларації?

(м. Київ)

 

Порядок складання декларації з податку на прибуток, затверджений наказом ДПАУ від 29.03.2003 р. № 143

(далі — Порядок № 143) не передбачає розмежування доходів за рядками декларації залежно від видів діяльності підприємства, зазначених у статистичній довідці.

При заповненні декларації необхідно керуватися таблицею, наведеною в

п. 3.1 Порядку № 143, яка передбачає, що доходи від здійснення операцій лізингу (п.п. 4.1.4 Закону України «Про оподаткування прибутку підприємств» у редакції від 22.05.97 р. № 283/97-ВР) включаються в рядок 01.6 декларації з податку на прибуток.

Включення таких доходів у рядок 01.1 декларації хоча і не спричинить заниження суми податку, але податківцями при перевірці може розцінюватися як порушення порядку ведення податкового обліку. Як наслідок посадових осіб підприємства ризикують бути притягнутими до адміністративної відповідальності згідно зі

ст. 1631 Кодексу України про адміністративні правопорушення від 07.12.84 р. № 8073-Х.

Про нюанси заповнення декларації з податку на прибуток можна докладно прочитати в тематичному номері газети «Податки та бухгалтерський облік», 2008, № 29.

Микола ШПАКОВИЧ, економіст-аналітик

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі