Теми статей
Обрати теми

Щодо сплати внесків юридичними особами — єдиноподатниками

Редакція ПБО
Лист від 21.10.2008 р. № 18370/03-30

Щодо сплати внесків юридичними особами — єдиноподатниками

 

Лист Пенсійного фонду України від 21.10.2008 р. № 18370/03-30

 

Пенсійний фонд України розглянув лист щодо сплати внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування юридичними особами, які є платниками єдиного податку, і повідомляє.

Згідно з частиною 6 статті 20 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» (далі — Закон) нараховані за відповідний базовий звітний період страхові внески сплачуються страхувальниками-роботодавцями не пізніше ніж через 20 календарних днів із дня закінчення цього періоду. Базовим звітним періодом для роботодавців є календарний місяць.

При цьому у разі здійснення протягом базового звітного періоду виплат, на які нараховуються страхові внески, платники одночасно з видачею зазначених сум зобов’язані сплачувати авансові платежі у вигляді сум страхових внесків, що нараховуються на ці виплати (частина 6 статті 20 Закону).

Указ Президента України «Про спрощену систему оподаткування, обліку та звітності суб’єктів малого підприємництва» прийнятий відповідно до п. 4 Перехідних положень Конституції України і діє до набрання чинності законом, прийнятим Верховною Радою України з цих питань.

До внесення відповідних змін до законодавства з метою уникнення надмірної сплати страхових внесків за найманих працівників платниками єдиного податку сума коштів, що спрямовується органами Держказначейства до Пенсійного фонду у вигляді частини ставки єдиного податку, зараховується в рахунок сплати страхових внесків за відповідні періоди.

Ураховуючи зазначене,

прострочення зі сплати страхових внесків у юридичних осіб, які є платниками єдиного податку, виникає лише у разі несплати нарахованих страхових внесків за відповідний базовий звітний місяць (з урахуванням частини сплаченого єдиного податку за цей звітний місяць) до 20-го числа місяця, наступного за звітним.*

* Див. також матеріал на с. 63. —

Прим. ред.

Заступник голови правління В. Никитенко

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі