Теми статей
Обрати теми

Що таке власні транспортні засоби

Редакція ПБО
Відповідь на запитання

Що таке власні транспортні засоби

 

Згідно із Законом № 1963 транспортний податок сплачується із зареєстрованих власних транспортних засобів. Що при цьому розуміється під «власними транспортними засобами»?

(м. Суми)

 

На жаль,

Закон № 1963 не уточнює, що слід розуміти під власними транспортними засобами в цілях сплати транспортного податку. Разом з тим роз’яснення   приводу зустрічаються в податківців. Так, у консультації працівників податкових органів у газеті «Податки та бухгалтерський облік», 2007, № 30 роз’яснювалося, що термін «власні транспортні засоби», що застосовується в Законі № 1963, означає транспортні засоби, які належать юридичним та фізичним особам на підставі права власності, а для юридичних осіб державної форми власності — транспортні засоби, які належать на підставі права господарського відання або оперативного управління. Аналогічний висновок було зроблено й у листі ДПАУ від 21.01.2008 р. № 848/7/17-0317, в якому зазначалося, що поняття «власні транспортні засоби» разом з правом власності на автотранспорт означає також його перебування у платника податку на праві повного господарського відання та на праві оперативного управління. А отже, за автотранспорт, що перебуває на праві господарського відання або оперативного управління, транспортний податок потрібно також сплачувати (забігаючи наперед, зауважимо, що особливого резонансу це питання набуло при сплаті транспортного податку військовими частинами, про що докладніше зазначено далі).

Людмила Солошенко, економіст-аналітик

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі