Теми статей
Обрати теми

Сплата транспортного податку при користуванні автомобілем за довіреністю

Редакція ПБО
Відповідь на запитання

Сплата транспортного податку при користуванні автомобілем за довіреністю

Хто сплачує транспортний податок, якщо користування транспортним засобом передано іншій особі за довіреністю?

(м. Черкаси)

Для відповіді на це запитання звернемося до

абзацу четвертого ст. 6 Закону № 1963. Ним передбачено: якщо право користування транспортним засобом передано фізичною особою за довіреністю іншій особі, податок з власників транспортних засобів сплачується його власником або від його імені особою, якій це право передано, якщо це передбачено в довіреності на право користування транспортним засобом, за місцем реєстрації цього транспортного засобу.

Отже, хоча

платником податку з власників транспортних засобів у цьому випадку є фізична особа — власник транспортного засобу, Закон № 1963 допускає, що транспортний податок при цьому може бути сплачено або (1) власне фізособою — власником автотранспорту, або (2) за фізособу-власника від його імені та за місцем реєстрації такого транспортного засобу іншою особою, якій за довіреністю передано право користування автотранспортом. Який порядок сплати податку вибрати — вирішувати сторонам. При цьому, якщо за домовленістю сторін вибрано другий спосіб сплати транспортного податку, то про це має бути зазначено в довіреності на користування транспортним засобом.

Людмила Солошенко, економіст-аналітик

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі