Теми статей
Обрати теми

Значення об’єму двигуна береться з техпаспорта

Редакція ПБО
Відповідь на запитання

Значення об’єму двигуна береться з техпаспорта

На яке значення об’єму двигуна слід орієнтуватися при обчисленні суми податку з власників транспортних засобів, якщо в техпаспорті на транспортний засіб зазначено величину, яка відрізняється від даних виробника, заявлених у каталозі або технічній документації?

(м. Бердянськ)

Дійсно, у деяких випадках дані про об’єм двигуна транспортного засобу, наведені в технічному паспорті, дещо відрізняються від даних, заявлених виробником. Найчастіше це відбувається через довільне округлення даних працівниками реєстраційних органів ДАІ при заповненні свідоцтва про держреєстрацію транспортного засобу (технічного паспорта).

Зауважимо, що на річну суму податку з власників транспортних засобів таке округлення істотно не впливає. Наприклад, якщо дійсне значення об’єму двигуна легкового автомобіля, що дорівнює 1499 куб. см, округлено в техпаспорті до 1500 куб. см, то обидва ці значення відповідають ставці податку 4 грн. зі 100 куб. см (для нового автомобіля). При цьому в розрахунку на рік різниця в сумі податку становить 4 коп.

Зрозуміло, для транспортних засобів, що мають об’ємніші двигуни, похибка буде більшою. Як наслідок, є небезпека недоплати транспортного податку, яку може бути виявлено податковим органом в ході документальної перевірки. Тому ми рекомендуємо

індивідуальні характеристики конкретного транспортного засобу, необхідні для розрахунку транспортного податку (об’єм двигуна, потужність, довжина тощо), визначати згідно з техпаспортом на цей засіб. Жодні інші документи, що містять перелічені показники за видами транспортних засобів (наприклад, Норми витрати палива тощо), для цілей оподаткування застосовуватися не можуть.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі