Теми статей
Обрати теми

Чи можна ввозити транспортні засоби, старші 8-ми років?

Редакція ПБО
Відповідь на запитання

Чи можна ввозити транспортні засоби, старші 8-ми років?

Чи є сьогодні можливість увезення на територію України транспортних засобів, строк використання яких перевищує 8 років?

(м. Сніжне)

Очевидно, це запитання викликано тим, що у

ст. 3 Закону № 1963 наведено також і ставки податку з власників транспортних засобів, які застосовуються при первинній реєстрації транспортних засобів зі строком використання понад 8 років.

Проте слід ураховувати, що згідно зі

ст. 1 Закону № 2739 пропуск на митну територію України з метою вільного обігу (у тому числі з метою розкомплектування на запасні частини) тракторів колісних для перевезення напівпричепів (сідельних тягачів), автобусів, легкових автомобілів, вантажних автомобілів, автомобілів спеціального призначення та шасі зі встановленими двигунами (коди товарних позицій за УКТ ЗЕД 8701 20, 8702 — 8705 та 8706) допускається за умови, що на момент переміщення через митний кордон України минуло не більше 8 років з дати їх виготовлення.

При цьому

ст. 31 цього Закону передбачено, що наведене вище обмеження щодо ввезення транспортних засобів втрачає свою чинність із дня вступу України до Світової організації торгівлі (СОТ). До речі, раніше передбачалося, що це обмеження буде знято лише через 5 років після зазначеної дати.

Отже, на сьогодні заборона щодо ввезення транспортних засобів старших 8 років ще діє, а норма

Закону № 1963 щодо сплати за підвищеними ставками транспортного податку при першій реєстрації в Україні таких транспортних засобів запрацює після отримання Україною членства в СОТ. Судячи з усього, це може статися вже в середині поточного року.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі