Теми статей
Обрати теми

Куди і коли подається Розрахунок суми податку з власників транспортних засобів

Редакція ПБО
Відповідь на запитання

Куди і коли подається Розрахунок суми податку з власників транспортних засобів

Куди подається Розрахунок суми податку з власників транспортних засобів та які граничні строки для подання Розрахунку суми податку у 2008 році?

(м. Миколаїв)

Як зазначено в

частині другій ст. 6 Закону № 1963, розрахунок суми податку з власників транспортних засобів та інших самохідних машин і механізмів юридичні особи подають відповідному органу державної податкової служби за місцем реєстрації транспортних засобів.

Сьогодні продовжує діяти стара форма Розрахунку, затверджена

наказом ДПАУ від 17.09.2001 р. № 373, яку, на жаль, не приведено у відповідність до нових норм Закону № 1963. Отже, у 2008 році звітувати щодо податку з власників транспортних засобів підприємствам доведеться ще за старою формою.

Розрахунок суми податку з власників транспортних засобів та інших самохідних машин і механізмів на поточний рік подається в строки, визначені законом для річного звітного періоду (протягом 60 календарних днів, наступних за останнім календарним днем звітного періоду).

При цьому якщо останній день строку подання Розрахунку припадає на вихідний чи святковий день, то останнім днем строку вважається наступний за вихідним чи святковим робочий день (

п. 4 Порядку № 373).

Так,

Розрахунок суми податку з власників транспортних засобів на 2008 рік має бути подано не пізніше 29 лютого 2008 року.

За

придбані протягом року транспортні засоби Розрахунок подається до податкових органів у 10-денний строк після реєстрації транспортних засобів в органах ДАІ.

Розрахунок можна відправити поштою з повідомленням про вручення, і це слід зробити не пізніше ніж за 10 днів (підтвердженням цьому є дата відправлення на поштовому штемпелі) до закінчення граничного строку подання документа.

Наприклад, Розрахунок податку щодо транспортних засобів на 2008 рік має бути відіслано не пізніше за 19 лютого 2008 року.

Нагадаємо, що раніше, якщо підприємство було розташовано в межах однієї адміністративно-територіальної одиниці, а місце постійного базування його транспортних засобів знаходилося в межах іншої адміністративно-територіальної одиниці, Розрахунок подавали як за місцезнаходженням підприємства, так і за місцем постійного базування транспортних засобів. Хоча в самому Розрахунку так само присутні колишні вимоги щодо двох місць подання — за місцезнаходженням підприємства і за місцем постійного базування транспортних засобів — звертати на це увагу не варто. Як уже зазначалося вище,

подавати Розрахунок у будь-якому випадку необхідно тільки за місцем реєстрації транспортних засобів.

Щодо строків подання

уточнюючих Розрахунків щодо вибуття транспортного засобу чи помилки, то ні Закон № 1963, ні Порядок № 373 їх не встановлюють. Тому подавати Уточнюючі розрахунки радимо відразу після настання випадку, що потребує відповідного коригування податку з власників транспортних засобів.

Наталія Дзюба, економіст-аналітик

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі