Теми статей
Обрати теми

Новини законодавства. Правила переказу валюти фізичними особами в Україні та за її межі

Редакція ПБО
Новини від 29.12.2007 р. № 496

Правила переказу валюти фізичними особами в Україні та за її межі

Постановою НБУ «Про затвердження Правил здійснення за межі України та в Україні переказів фізичних осіб за поточними валютними неторговельними операціями та їх виплати в Україні та внесення змін до деяких нормативно-правових актів» від 29.12.2007 р. № 496

затверджено зазначені Правила, якими розширено можливості фізичних осіб — резидентів та нерезидентів одержувати іноземну валюту з-за кордону, а також здійснювати перекази іноземної валюти за межі України.

Правилами передбачено, що фізичні особи — резиденти можуть здійснювати перекази іноземної валюти за межі України без підтверджуючих документів у сумі, яка в еквіваленті не перевищує 15000 грн. за один операційний (робочий) день з поточного рахунка в іноземній валюті або без його відкриття (за бажанням клієнта).

Іноземну валюту, переказану з-за кордону на користь фізичної особи — резидента або нерезидента для виплати готівкою без відкриття рахунка, може бути виплачено одержувачу в один операційний (робочий) день у сумі, що не перевищує в еквіваленті 50000 грн.

Правила не поширюються на перекази, пов’язані з підприємницькою та інвестиційною діяльністю фізичних осіб.

Постанова набула чинності

12 лютого 2008 року.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі