Теми статей
Обрати теми

Щодо питань видачі новорічних подарунків

Редакція ПБО
Лист від 29.11.2007 р. № 01-16-2583

Щодо питань видачі новорічних подарунків

Лист Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності від 29.11.2007 р. № 01-16-2583

 

Розглянувши звернення з питань видачі новорічних подарунків застрахованим особам, повідомляємо.

Відповідно до Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими народженням та похованням» (далі — Закон)

право на матеріальне забезпечення та соціальні послуги мають застраховані особи (наймані працівники), за умови сплати страхових внесків до Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності (далі — Фонд). Згідно зі статтею 4 Закону це право виникає з настанням страхового випадку в період роботи (включаючи і час випробування та день звільнення).

Враховуючи зазначене,

сезонні працівники, які на момент настання страхового випадку перебувають у трудових відносинах з роботодавцем і сплачують або на їх користь сплачуються страхові внески до Фонду, мають право на отримання дитячих новорічних подарунків для своїх дітей віком до 14 років.

Застраховані особи, які перебувають

у відпустці по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку, також мають право на отримання дитячих новорічних подарунків, оскільки перебувають у трудових відносинах з роботодавцем і сплачують або на їх користь сплачуються страхові внески до Фонду.

Особи, які перебувають

у відпустці без збереження заробітної плати по догляду за дитиною від трьох до шести років, не сплачують або на їх користь не сплачуються страхові внески до Фонду, тому права на отримання соціальних послуг згідно із Законом не мають.

Рішення про надання соціальних послуг (в тому числі забезпечення дитячими новорічними подарунками) за рахунок коштів Фонду приймається комісією (уповноваженим) із соціального страхування підприємства, установи та організації.

Заступник директора С. Буринський



комментарі редакції

Новорічні подарунки дітям застрахованих осіб: уточнення щодо кола осіб, які їх отримують

У газеті «Податки та бухгалтерський облік», 2007, № 99 ми вже розповідали про порядок видачі новорічних дитячих подарунків за рахунок коштів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності.

У листі, що коментується, Фонд соціального страхування з тимчасової втрати працездатності уточнює особливості видачі таких подарунків окремим застрахованим особам.

Так,

дитячий новорічний подарунок мають право отримати такі застраховані особи:

сезонні працівники, які на момент настання страхового випадку перебувають у трудових відносинах з роботодавцем та сплачують або на їх користь сплачуються страхові внески до Фонду страхування з тимчасової втрати працездатності;

застраховані особи, які перебувають у відпустці для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку, оскільки вони перебувають у трудових відносинах з роботодавцем та сплачують або на їх користь сплачуються страхові внески до Фонду (невелике уточнення — на допомогу по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку внески до Фонду страхування з тимчасової втрати працездатності не нараховуються і не сплачуються, період перебування застрахованої особи у відпустці для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку включається до страхового стажу і саме на цій підставі така застрахована особа має право на отримання дитячого новорічного подарунка).

Щодо осіб, які перебувають у відпустці без збереження заробітної плати для догляду за дитиною від трьох до шести років, то вони не мають права на отримання дитячих новорічних подарунків у зв’язку з тим, що вони не сплачують і на їх користь не сплачуються внески до Фонду страхування з тимчасової втрати працездатності.

Тетяна Онищенко

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі