Теми статей
Обрати теми

Думка фахівців офіційних органів. Особливості адміністрування у 2008 році рентної плати за нафту та газовий конденсат]

Редакція ПБО
Стаття

Особливості адміністрування у 2008 році рентної плати за нафту та газовий конденсат

 

Пунктом 19 Розділу II Закону України № 107-VІ

на 2008 рік було встановлено обов’язок щодо сплати до Державного бюджету України рентної плати за нафту та газовий конденсат суб’єктами господарювання, що здійснюють видобуток вуглеводневої сировини на підставі спеціальних дозволів на право користування надрами, який відповідно до Прикінцевих положень Закону України від 03.06.2008 р. № 309 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів» дещо змінився, а саме затверджено новий порядок та механізм визначення коригуючого коефіцієнта, що застосовується до затверджених ставок з рентної плати за нафту та газовий конденсат.

У кожному податковому (звітному) періоді до затверджених ставок з рентної плати за нафту та газовий конденсат (1529,9 грн. за 1 тонну) застосовується

коригуючий коефіцієнт, який обчислюється Міністерством економіки України для кожного звітного (податкового) періоду шляхом ділення середньої ціни одного бареля нафти «Urals», що склалася на момент завершення проведення торгів нафтою на Лондонській біржі протягом поточного звітного (податкового) періоду, на базову ціну нафти. Під базовою ціною нафти розуміється ціна нафти «Urals», яка дорівнює 100 доларам США за барель.

Величина коригуючого коефіцієнта обчислюється десятковим дробом з точністю до чотирьох знаків відповідно до актів законодавства з питань проведення статистичних спостережень за змінами цін (тарифів) на споживчі товари (послуги) і розрахунку індексу споживчих цін.

Міністерство економіки України щомісяця до 10 числа наступного звітного (податкового) періоду розміщує визначену величину коригуючого коефіцієнта на своєму офіційному сайті у спеціальному розділі та подає відповідну інформацію Міністерству фінансів України та Державній податковій адміністрації України.

Дія норм

Закону № 309-VІ щодо встановлення рентної плати за нафту, природний газ та газовий конденсат не обмежена поточним роком.

Анатолій ЮРЧЕНКО,
 начальник відділу адміністрування ресурсних (рентних) та неподаткових платежів ДПА у Харківській області

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі