Теми статей
Обрати теми

Щодо строків корисного використання основних засобів

Редакція ПБО
Лист від 24.03.2003 р. № 053-3942

Основні засоби

 

Щодо строків корисного використання основних засобів

 

Лист Міністерства фінансів України від 24.03.2003 р. № 053-3942

 

Міністерство фінансів України на запит щодо строків корисного використання основних засобів повідомляє.

Відповідно до Постанови Верховної Ради України «Про порядок тимчасової дії на території України окремих актів законодавства Союзу РСР» від 12 вересня 1991 року № 1545-XII на території України застосовуються акти Союзу РСР з питань, які не врегульовані законодавством України, за умови, що вони не суперечать Конституції і законам України.

Норми амортизаційних відрахувань врегульовано

статтями 8 і 9 Закону України «Про оподаткування прибутку підприємств», тому зазначені Єдині норми амортизаційних відрахувань на повне відновлення основних засобів народного господарства СРСР на території України не застосовуються.

Листом Міністерства фінансів України та Міністерства економіки України від 31 грудня 1996 р. № 18-4231, 37-20/970 визнано таким, що втратив чинність, лист Мінфіну УРСР та Держекономіки УРСР від 25 січня 1991 р. № 04-503-3, 21-31/31.

Для цілей бухгалтерського обліку сума амортизації може визначатися виходячи зі строків корисного використання основних засобів та їх ліквідаційної вартості

. Згідно з Положенням (стандартом) бухгалтерського обліку 7 «Основні засоби», затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 27 квітня 2000 р. № 92, строк корисного використання (експлуатації) — це очікуваний період часу, протягом якого основні засоби будуть використовуватися підприємством або з їх використанням буде виготовлено (виконано) очікуваний підприємством обсяг продукції (робіт, послуг). Строк корисного використання визначається підприємством самостійно з урахуванням його потужності (продуктивності), фізичного та морального зносу, правових або інших обмежень щодо строків використання об’єкта.

Заступник Державного секретаря А. Мярковський

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі