Теми статей
Обрати теми

Щодо внесення змін до спеціального фонду кошторису за власними надходженнями

Редакція ПБО
Лист від 21.08.2008 р. № 15-07/1903-14130

Щодо внесення змін до спеціального фонду кошторису за власними надходженнями

 

Лист Державного казначейства України від 21.08.2008 р. № 15-07/1903-14130

 

Державне казначейство України розглянуло лист <...> щодо надання роз’яснень і повідомляє.

Порядком складання, розгляду, затвердження та основних вимог до виконання кошторисів бюджетних установ, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 28.02.2002 р. № 228 (далі — Порядок), регламентовано порядок внесення змін до спеціального фонду кошторису.

Зокрема, видатки або надання кредитів з бюджету спеціального фонду бюджету провадяться виключно в межах і за рахунок відповідних надходжень до цього фонду на підставі кошторисів з урахуванням внесених до них змін.

Установи мають право використовувати протягом поточного року залишки коштів на рахунках спеціального фонду на початок року для здійснення видатків або надання кредитів з бюджету, передбачених у кошторисах на поточний рік.

Протягом року розпорядники бюджетних коштів вносять зміни до спеціального фонду кошторису за власними надходженнями на підставі довідки Державного казначейства про підтвердження надходження коштів на спеціальні реєстраційні рахунки установи, що відкриті у відповідному органі Державного казначейства, та довідки про внесення змін до кошторису, яка затверджується керівником установи, що затвердив кошторис, без внесення відповідних змін до бюджетного розпису за спеціальним фондом бюджету.

Таким чином,

внесення змін до спеціального фонду кошторису за власними надходженнями <...> має здійснюватися на підставі довідки Державного казначейства про підтвердження надходження коштів.

 

Перший заступник голови О. Даневич



коментар редакції

Унесення змін до спеціального фонду кошторису за власними надходженнями

Цей лист Держказначейства стосується питання внесення змін до спеціального фонду кошторису за власними надходженнями.

Відповідно до п. 49 Порядку складання, розгляду, затвердження та основних вимог до виконання кошторисів бюджетних установ, затвердженого постановою КМУ від 28.02.2002 р. № 228 (далі — Порядок № 228), зміни до спеціального фонду кошторису вносяться у разі, якщо загальний обсяг фактичних надходжень до цього фонду разом з обсягом залишків коштів на рахунках на початок року

перевищуватиме відповідні надходження, обліковані в кошторисі на відповідний рік. При цьому у спеціальному фонді кошторису уточнений обсяг витрат чи надання кредитів з бюджету має дорівнювати сумі уточненого обсягу доходів і залишків коштів на початок року.

Зміни до спеціального фонду кошторису за власними надходженнями вносяться на підставі довідки Державного казначейства про підтвердження надходження коштів на спеціальні реєстраційні рахунки установи, відкриті у відповідному органі Державного казначейства, і довідки про внесення змін до кошторису, затвердженому керівником установи, який затвердив і сам кошторис.

Ґрунтуючись на цьому, Держказначейство в листі акцентує увагу на тому, що підставою для внесення змін до спеціального фонду кошторису за власними надходженнями є

довідка Державного казначейства про підтвердження надходження коштів.

 

Вікторія Матвєєва

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі