Теми статей
Обрати теми

Думка фахівців офіційних органів. Заповнення сільськогосподарським підприємством Розшифровки податкових зобов'язань та податкового кредиту

Редакція ПБО
Стаття

Заповнення сільськогосподарським підприємством Розшифровки податкових зобов’язань та податкового кредиту

 

Сільськогосподарське підприємство в черв ні при купівлі товарів у одного постачальника одержувало як податкові накладні, так і касові чеки з податковим номером цього постачальника. На підставі цих документів підприємство сформувало податковий кредит з ПДВ. Як необхідно заповнювати додаток до декларації з ПДВ «Розшифровки податкових зобов’язань та податкового кредиту в розрізі контрагентів» щодо такого контрагента: одним рядком чи окремо?

 

Відповідно до п. 4.2 Порядку № 166 підприємство — платник ПДВ подає разом з податковою декларацією з ПДВ додаток 5 (чи додаток 2 до скороченої декларації), в якому розшифровуються податковий кредит і податкові зобов’язання підприємства в розрізі контрагентів.

При цьому суми ПДВ, сплачені при придбанні товарів (послуг), відображаються в розділі другому «Податковій кредит» цього додатка окремим рядком за кожним постачальником. Підставою є податкові накладні чи інші документи, які дають право на включення сум ПДВ до податкового кредиту. До них належать також касові чеки на суму:

до 200 грн. на день (без урахування ПДВ), якщо податковий номер постачальника не зазначено;

до 10000 грн. на день, якщо зазначено податковий номер постачальника.

Ураховуючи, що сільськогосподарське підприємство одержувало касові чеки з податковим номером постачальника, сума загального обсягу поставки від одного контрагента, здійсненої як за безготівковий, так і за готівковий розрахунок за звітний період, відображається одним рядком у відповідних колонках додатка, а саме:

у колонці 2 зазначається індивідуальний податковий номер платника податку — постачальника (без його назви);

у колонках 4 та 5 — загальний обсяг поставки без ПДВ та сума ПДВ відповідно.

У разі якщо касові чеки, отримані підприємством, не містять податкового номера постачальника, то обсяг придбання та суму ПДВ за такими документами необхідно відобразити загальною сумою окремим рядком у розділі другому «Податковий кредит» із зазначенням у колонці 2 умовного індивідуального податкового номера 100000000000».

 

Відповідь підготовлено за сприяння Юрія Лапшина — директора Департаменту податку на додану вартість ДПА України

(«Вісник податкової служби України», жовтень 2008, № 40)

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі