Теми статей
Обрати теми

Думка фахівців офіційних органів. Витрати на підготовчі роботи

Редакція ПБО
Стаття

Витрати на підготовчі роботи

 

Підприємство — платник податку на прибуток здійснює будівництво селища індивідуальних будинків котеджного типу.

Основним джерелом фінансування є внески фізичних осіб (інвесторів) у Фонд фінансування будівництва згідно з укладеними інвестиційними угодами.

Підприємство розподілило будівництво селища індивідуальних будинків на дві черги. На сьогодні будівельні роботи виконуються у повному обсязі на 1-й черзі та частково роботи з інженерної підготовки на 2-й черзі (зняття родючого ґрунту, гідронамив території будівельного майданчика тощо). Понесені витрати з інженерної підготовки 2-ї черги будівництва будуть враховані у продажній вартості житла під час його реалізації. Інвесторів у будівництво 2-ї черги на сьогодні ще немає.

Чи має право підприємство відносити витрати щодо робіт, які виконуються на 2-й черзі будівництва селища індивідуальних будинків котеджного типу, до складу валових витрат звітного періоду?

 

Відповідно до підпункту 5.2.1 пункту 5.2 статті 5 Закону України «Про оподаткування прибутку підприємств» від 28.12.94 р. № 334/94-ВР (далі — Закон) до складу валових витрат платника податків відносяться будь-які витрати, сплачені (нараховані) протягом звітного періоду

у зв’язку з підготовкою, організацією, веденням виробництва, продажем продукції (робіт, послуг) і охороною праці з урахуванням обмежень, установлених пунктами 5.3 — 5.7 цієї статті Закону.

Як вбачається із запиту, роботи зі зняття родючого шару ґрунту, гідронамив території будівельного майданчику тощо будуть враховані у продажній вартості житла під час його реалізації і

виконуються як підготовчий етап для наступного будівництва.

Враховуючи, що вказані роботи є обов’язковим підготовчим етапом для будівництва житла, зазначені витрати на підставі підпункту 5.2.1 пункту 5.2 статті 5 Закону

включаються до складу валових витрат виконавця робот — платника податку на прибуток підприємств.

Олександра ВІНЦЕВИЧ,
головний державний податковий інспектор ДПІ у Деснянському районі м. Києва

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі