Теми статей
Обрати теми

Як користуватися сайтом газети «Податки та бухгалтерський облік»

Редакція ПБО
Стаття

Як користуватися сайтом газети «Податки та бухгалтерський облік»

 

Мета цієї статті — познайомити читачів з новим інтернет-проектом корпорації «Фактор» — сайтом газети «Податки та бухгалтерський облік» www.nibu.factor.ua .

На сайті газети Ви зможете ознайомитися зі свіжим номером газети, його змістом та стислими анонсами до документів, дізнатися останні новини у сфері бухгалтерського обліку та оподаткування, оперативно знайти актуальну довідкову інформацію у сфері права та оподаткування, обговорити професійні питання на форумі та багато що інше... але про все по порядку.

Ольга МАХАНЬКО, економіст-аналітик Видавничого будинку «Фактор»

 

Головна сторінка

Якщо ви наберете адресу www.nibu.factor.ua в рядку інтернет-браузера, то зайдете на головну сторінку сайта. На цій сторінці Ви відразу побачите електронну версію свіжого номера газети ще за декілька днів до отримання паперової версії газети. Як виглядає обкладинка ще не надрукованої газети, її номер та дату виходу, а також назву нової теми — усе це можна дізнатися прямо на головній сторінці сайта (рис. 1).

 

img 1

 

На головній сторінці наведено назви трьох «хітових» документів номера, при цьому з повним змістом номера та стислими анонсами до документів та аналітичних матеріалів Ви ознайомитеся, якщо натиснете на гіперпосилання «

Увесь зміст номеру».

Крім того, ми створили ретроспективну електронну базу номерів газети, і ви можете ознайомитися зі змістом усіх номерів газети «Податки та бухгалтерський облік», починаючи з 1 січня 2007 року. Для цього потрібно перейти на відповідну сторінку сайта, натиснувши на головній сторінці на гіперпосилання «

Усі номери».

Також на головній сторінці стисло анонсується колонка редактора до свіжого номера. Якщо читач зацікавлений у повному тексті колонки редактора, то потрібно натиснути на гіперпосилання «

Далі».

Крім того, на головній сторінці сайта ви можете скористатися сервісом «

Пошук по сайту». Достатньо набрати одне чи кілька ключових слів у вікні пошукового рядка і програма знайде всі сторінки сайта, що містять задані слова (з прямими гіперпосиланнями на кожну сторінку).

Зверніть увагу на гіперпосилання «

Увійти» та «Реєстрація», розташовані ліворуч у верхній частині сторінки сайта. Гіперпосилання «Реєстрація» відкриває сторінку з реєстраційною формою (рис. 2).

 

img 2

 

Зареєструвавшись, ви зможете замовити розсилки новин (російською та/або українською мовою), щоб одержувати гарячі бухгалтерські новини прямо на свою електронну поштову скриньку. Для реєстрації заповніть необхідні поля реєстраційної форми та вкажіть мову, якою ви бажаєте одержувати новини. Можна замовити новини одночасно двома мовами. Далі натисніть «

Зареєструватися». Після успішного проходження реєстрації на зазначену Вами в реєстраційних даних поштову скриньку надійде лист про успішне проходження реєстрації та успішне замовлення.

Гіперпосилання «

Увійти» дозволяє зайти на закладку «Настроювання» та змінити свої реєстраційні дані, а також керувати замовленням розсилок. Наприклад, ви бажаєте змінити ім’я поштової скриньки, на яку плануєте одержувати розсилку новин або пароль для входу. Перейшовши за гіперпосиланням «Керування замовленням розсилок», ви зможете змінити параметри замовлення, наприклад, змінити або додати мову, якою бажаєте одержувати розсилку новин.

Щоб повернутися із закладки «

Настроювання», достатньо натиснути на гіперпосилання «Вийти», розташоване у верхній частині сторінки сайта.

Звернемо увагу: на головній сторінці сайта є форми для швидкої навігації за номерами газети «Податки та бухгалтерський облік». Так, у центрі головної сторінки наведено

два варіанти швидкого пошуку матеріалів, опублікованих у газеті: пошук матеріалів за параметрами та пошук із каталогу номерів газети за номером газети. При виборі варіанта пошуку матеріалу, що цікавить, за параметрами Ви автоматично перейдете до розділу «Пошук матеріалів». Про те, як провести пошук документа або аналітичного матеріалу зазначено у відповідному розділі статті. При виборі варіанта «Пошук із каталогу» Ви перейдете за гіперпосиланням на сторінку документа з повним змістом вибраного номера газети.

На головній сторінці праворуч від змісту свіжого номера газети розміщено заголовки поточних новин. Натиснувши на назву новини, що цікавить, ви перейдете до її повної версії. Уся стрічка новин знаходиться за гіперпосиланням «

Усі новини», яка розташована нижче.

Зверніть увагу на значки гіперпосилань, розміщені у верхній частині головної сторінки. Значок «img 3»

означає, що, перебуваючи на будь-якій сторінці сайта, ви можете, натиснувши на цей значок, повернутися на головну сторінку сайта.

Значок «img 4»

є гіперпосиланням на спеціальну сторінку сайта, що надає можливість одним клацанням миші перейти на будь-яку іншу сторінку сайта, включаючи другий рівень вкладеності — підрозділи сайта.

Значок «img 5»

є гіперпосиланням на підрозділ сайта «Зворотний зв’язок» у розділі сайта «Про нас». Тут можна у стандартизованій формі електронного повідомлення звернутися до фахівців редакції з різних питань (рис. 3). Так, тут Ви можете поставити пряме запитання (щодо незрозумілості в обчисленні податку, як скласти звіт, як зрозуміти зміни до законів, як коментувати роз’яснення ДПАУ, як відобразити операції в податковому та бухгалтерському обліку тощо), а також висловити зауваження або пропозиції фахівцям редакції газети «Податки та бухгалтерський облік».

 

img 6

 

Для цього необхідно вибрати відділ, до якого ви адресуєте лист із запропонованого списку, щоб Ваш лист відразу ж було направлено працівнику відповідного підрозділу. Також потрібно стисло вказати тему вашого повідомлення і заповнити інші обов’язкові поля форми. Відповідь на запитання Ви отримаєте на електронну скриньку. Якщо ви вважаєте, що ваше запитання не відноситься до жодного із зазначених адресатів, то відправляйте повідомлення безпосередньо на E-mail: marketing@factor.ua . Крім того, можна відправити електронне повідомлення на персональну електронну поштову скриньку редакторів та відповідальних за різні напрямки діяльності газети працівників. Для цього вам потрібно звернутися до

підрозділу «Контакти редакції» розділу «Про нас».

Але ще краще поставити своє професійне запитання на форумі газети: адже, найімовірніше, дізнатися правильну відповідь на нього буде корисно і цікаво багатьом Вашим колегам. При цьому форум забезпечує повну анонімність для інших осіб. Роботі з форумом присвячено статтю в наступному інформаційно-аналітичному номері газети.

Зверніть увагу на значки «

Рус/Укр», розташовані нагорі головної сторінки сайта. Вони означають, що натиснувши на гіперпосилання, можна переключитися на версію сайта альтернативною мовою і при цьому завантажиться та сама сторінка сайта, на якій Ви знаходилися.

Із головної сторінки сайта можна відразу перейти до решти розділів сайта, натиснувши на відповідні гіперпосилання, розташовані у верхній частині головної сторінки сайта газети.

Опишемо кожний розділ сайта, дотримуючись порядку, в якому їх наведено на головній сторінці.

 

Розділ «Новини»

У цьому розділі можна ознайомитися з новинами (російською та українською мовами). Новини згруповано за датою опублікування на сайті в порядку убування та оновлюються щодня (крім суботи та неділі). Якщо Вам цікаві всі новини за попередній період, зверніться до створеного архіву новин, в якому стрічку новин розподілено за місяцями.

Користувачі, які вирішили замовити новини і ще не зареєструвалися, можуть пройти реєстрацію та оформити замовлення російською та/або українською мовою, натискуючи на гіперпосилання підрозділу «

Замовлення розсилок новин», розташоване в лівій частині сторінки розділу. Оформити замовлення розсилок новин можуть тільки зареєстровані користувачі.

Також ви можете одержувати стрічку свіжих новин за допомогою сервісу RSS, про який розповімо докладніше.

 

Сервіс RSS

Сайт газети підтримує таку зручну функцію, як сервіс RSS. Ви можете додати посилання на сайт газети до вже існуючої у Вас RSS розсилки або вперше замовити Rss-стрічку новин.

Rss-стрічка — це файл у форматі RSS, який містить стрічку новин, опублікованих на сайті. Для роботи з цим сервісом не потрібно розбиратися в нюансах Rss-формату. Потрібно просто внести посилання www.nibu.factor.ua до RSS-рідера і читати отримані новини. На сайті для зручності користувачів створено список можливих RSS-рідерів, який Ви побачите, перейшовши за гіперпосиланням RSS із головної сторінки сайта газети. Який із RSS-рідерів обрати — справа смаку та особистих переваг. Принцип роботи в них однаковий. Для прикладу опишемо перший із запропонованих на сайті — Яндекс.Лента.

Перейдіть за гіперпосиланням RSS на закладку http://www.nibu.factor.ua/news/rss/ сайта та виберіть додаток Яндекс.Лента в запропонованому меню RSS-рідерів. Після цього натисніть на кнопку «замовити». Програма відсилає користувача на інтернет-сторінку RSS-рідера Яндекса, розташовану на порталі http://passport.yandex.ru  (рис. 4).

 

img 7

 

Щоб почати роботу із сервісом RSS, потрібно зареєструватися (рис. 5).

 

img 8

 

Для цього на закладці

«Регистрация» потрібно заповнити необхідні поля форми, серед яких зазначається персональний логін та пароль для входу до системи. Після цього на сторінці «Главная» укажіть їх у відповідних полях та натисніть кнопку «Войти».

Після реєстрації за адресою http://passport.yandex.ru стає доступним сервіс RSS. На сторінці, що відкрилася, Ви побачите, що програма автоматично запропонувала додати адресу сайта газети http://www.nibu.factor.ua/ukr/news/rss/  до Rss-потоку і вам залишається тільки натиснути кнопку «

Добавить», щоб підтвердити свій вибір (рис. 6).

 

img 9

 

Після цього можете читати останні оновлення новин сайта газети, натиснувши на закладку «

Читать ленту».

 

Розділ «Пошук матеріалів»

У цьому розділі сайта зібрано зміст номерів газети «Податки та бухгалтерський облік», починаючи з 1 січня 2007 року. Пошук матеріалів можливий

за параметрами та за каталогом номерів.

У розділі «

Пошук матеріалів за параметрами» пошукова система дозволяє вести пошук за назвою рубрики, до якої віднесено документ, за типом документа, за назвою відомства, що видало офіційний документ (закон, наказ, лист тощо), за прізвищем автора (статті, відповіді на запитання), за номером, датою документа, номером газети, за ключовим словом/сполученням слів, що міститься в назві або анонсі документа. Також можливо проводити пошук за певний період (з дати по дату). Заповнення максимальної кількості полів у розділі «Пошук матеріалів за параметрами» дозволить Вам отримати точніший список документів, що цікавлять.

Наприклад, необхідно знайти листи, що стосуються порядку сплати збору за водокористування. У полі «Рубрика» вибирайте рубрику «Ресурсні та рентні платежі» і, допустимо, у полі «Тип документа» вибирайте «Лист» (рис. 7).

 

img 10

 

У результаті пошукова система покаже список із 20 документів. Якщо, крім перелічених вище полів, ви заповните поле «Ключове слово (або слова через пробіл)», написавши початкові літери двох слів через пробіл «збір вод», пошукова система покаже набагато менший список документів, у назві або анонсі до яких зустрічаються слова з цими буквосполученнями. Кожний пункт списку — гіперпосилання на сторінку з анонсом документа.

Натиснувши на назву листа, що Вас зацікавив, ви перейдете на сторінку цього документа і зможете дізнатися його номер, відомство, дату документа, номер газети, в якому його було опубліковано (рис. 8).

 

img 11

 

Повний текст документа доступний лише у разі якщо він входить до розділу «Золотий фонд».

У підрозділі «

Пошук документа за каталогом номерів газети «Податки та бухгалтерський облік»» номери газети згруповано за роками. У межах року номери згруповано за кварталами. У списку номерів видно: обкладинку, номер газети, дату виходу, назву тематичного номера. Якщо ви пам’ятаєте номер газети, в якому було опубліковано матеріал, що вас цікавить, то можливо для вас зручним буде пошук за каталогом номерів газети. Припустимо, ви пам’ятаєте, що тему, яка вас цікавить, було висвітлено в № 71 газети за 2008 рік. Ви можете в розділі «Пошук документів» натиснути на гіперпосилання «Каталог номерів газети «Податки та бухгалтерський облік»». У закладці, що відкрилася, наведено каталог номерів газети, згрупований за роками. Натиснувши на гіперпосилання «ІІІ кв. (№№ 78 — 53)», ви знайдете номер, що вас цікавить (рис. 9).

 

img 12

 

Пошук за номером газети також можна провести відразу з головної сторінки сайта. Вибравши номер із запропонованого списку та натиснувши на значок

«Перейти», ви відразу відкриєте сторінку номера з повним його змістом (рис. 10).

 

img 13

 

Можливо, Ви не пам’ятаєте номера газети, але пам’ятаєте, що на обкладинці номера, що вас цікавить, було зображено золоті кільця. У каталозі опубліковано обкладинки номерів газет і Ви легко знайдете № 73, присвячений темі «Повернення та заміна товарів» із зображенням золотих кілець на обкладинці.

Натискаючи на зображення обкладинки номера або на гіперпосилання з номером газети, Ви перейдете до повного змісту номера, що вас цікавить. Далі Ви зможете уточнити наявність та реквізити статті або документа, що цікавить, у номері, натискаючи на гіперпосилання назв документів.

 

Розділ «Золотий фонд»

У цьому розділі Ви маєте можливість ознайомитися з повним змістом «золотих» статей газети «Податки та бухгалтерський облік». На сьогодні розділ включає близько трьох десятків статей, присвячених різним напрямкам податкового та бухгалтерського обліку. У подальшому планується збільшення кількості статей, відкритих для повного доступу (рис. 11).

 

img 14

 

Натиснувши на гіперпосилання статті, що Вас цікавить, перейдете до повної її версії. На початку кожної статті із «Золотого фонду» зазначено дані про статтю: дата, автор, номер газети, в якій її опубліковано з гіперпосиланням на сторінку зі змістом цього номера газети, тематична рубрика, до якої включено «золоту» статтю з гіперпосиланням на список опублікованих у газеті статей, присвячених цій темі.

Наприклад, у цьому розділі Вас зацікавила «золота» стаття «Дивіденди та податок з доходів». Ви переходите за гіперпосиланням до повного тексту цієї статті. У вікні, що відкрилося, Ви можете за гіперпосиланням перейти до списку всіх опублікованих статей, присвячених цій темі.

 

Розділ «Довідкова інформація»

У цьому розділі Ви можете знайти довідкові дані, що постійно оновлюються, для бухгалтерів. У посиланні, що відкрилося, першим документом опубліковано календар бухгалтера на поточний місяць. У ньому опубліковано граничні строки подання податкової та статистичної звітності, граничні строки сплати податків, зборів та внесків.

У цьому розділі всю довідкову інформацію згруповано в декількох блоках:

— Календар бухгалтера;

— Податок з доходів;

— Податок на прибуток;

— Патентування;

— Інші податки;

— Соцвнески;

— Соціальні допомоги;

— Норми робочого часу;

— Для призначення пенсій;

— Органи ліцензування;

— Розміри добових;

— Держреєстр РРО;

— Юридичний блок.

Натиснувши на гіперпосилання назви блоку, Ви можете побачити, що деякі тематичні блоки довідкової інформації мають другий рівень вкладеності. Наприклад, до блока «Інші податки» включено такі довідники (рис. 12):

— Єдиний податок: нюанси визначення бази оподаткування;

— Податок з власників транспортних засобів та інших самохідних машин і механізмів: ставки та пільги;

— Державне мито: ставки та пільги.

 

img 15

 

Наприклад, Вам потрібна діюча ставка внеску на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування для нарахування заробітної плати працівникам. Вам слід шукати таку інформацію у блоці «Соцвнески». У вікні, що відкрилося, вибирайте довідник «Ставки страхових внесків у 2008 році» і натискайте на гіперпосилання (рис. 13).

 

img 16

 

До розділу «Довідкова інформація» сьогодні включено 27 довідників, отже, сподіваємося, що кожний користувач знайде дані, що його цікавлять, за вибраною темою. Зрозуміло, перелік довідників поповнюватиметься згідно з Вашими пропозиціями (див. підрозділ «Зворотний зв’язок»).

 

Розділ «Передплата»

Цей розділ складається із чотирьох підрозділів. Пошукова система автоматично відкриває перший підрозділ «Передплата в регіонах», де ви можете отримати вичерпну інформацію про мережу регіональних передплатних агентств по Україні. Міста згруповано за абеткою — і Вам залишається тільки набрати номер телефону найближчого регіонального відділення.

У

підрозділі «Замовити пробний номер» Ви можете абсолютно безкоштовно замовити пробний номер і докладніше ознайомитися з газетою «Податки та бухгалтерський облік». Для цього заповніть наведену анкету і безкоштовний пробний номер газети буде доставлено за вказаною Вами адресою.

Ви можете оформити передплату на газету в різній комплектації. У

підрозділі «Комплектація газети» наочно представлено всі, що пропонуються, види комплектації газети «Податки та бухгалтерський облік», .

У

підрозділі «Способи передплати на газету» детально описано, як оформити редакційну передплату, передплату через службу передплати і кур’єрської доставки «Фактор-преса» та представництва НВП «Фактор», передплату через Укрпошту.

Розділи «Акції»

та «Про нас» докладно не описуватимемо, оскільки вони не викликатимуть труднощів у навігації та мають інформативно-рекламний характер. Разом з тим зауважимо: у розділі «Про нас» Ви можете познайомитися з редакційною колегією газети «Податки та бухгалтерський облік», дізнатися історію розвитку газети «Податки та бухгалтерський облік» у відповідних підрозділах. Відомості про вартість розміщення реклами в газеті «Податки та бухгалтерський облік», періодичність виходу, цільову аудиторію видання та іншу інформацію для рекламодавців зібрано в підрозділі «Інформація для рекламодавців» згаданого вище розділу.

Особливості роботи з форумом газети «Податки та бухгалтерський облік» буде описано в окремій статті.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі