Теми статей
Обрати теми

Думка фахівців офіційних органів. Щодо друкування фіскальних звітних чеків у вихідні та святкові дні

Редакція ПБО
Стаття

Щодо друкування фіскальних звітних чеків у вихідні та святкові дні

 

Торговельне підприємство займається розповсюдженням серед населення книг. Чи маємо ми право не друкувати фіскальний звітний чек у дні, коли підприємство не здійснює діяльності, наприклад, у святкові дні?

 

Законом України від 01.06.2000 р. № 1776-III «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» установлено: «щодня друкувати на реєстраторах розрахункових операцій (за винятком автоматів з продажу товарів (послуг)) фіскальні звітні чеки і забезпечувати їх зберігання в книгах обліку розрахункових операцій». Ця норма враховує особливості роботи реєстраторів розрахункових операцій, які повинні забезпечувати друкування таких звітів

не пізніше ніж через 24 години після початку роботи. Крім цього, у робочі дні реєстратор розрахункових операцій повинен обов’язково бути у включеному стані і роздрукування фіскального звітного чека є обов’язковим.

Якщо

ж підприємство не здійснює підприємницької діяльності у конкретні дні, а саме вихідні або святкові, то в такі дні реєстратори розрахункових операцій не застосовуються, тому відповідні звітні чеки не друкуються, але за умови, що на вашому підприємстві буде розроблено та затверджено відповідний наказ.

Зокрема, нагадаємо, що пунктом 1 статті 17 вищезазначеного Закону, у випадку нероздрукування відповідного розрахункового документа, що підтверджує виконання розрахункової операції, або проведення її без використання книжки, до суб’єктів підприємницької діяльності, які здійснюють розрахункові операції за товари (послуги), за рішенням органів державної податкової служби України застосовуються фінансові санкції в п’ятикратному розмірі вартості проданих товарів (наданих послуг), на яку виявлено невідповідність. Тому будьте уважні.

Начальник відділу масово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян Нововодолазької МДПІ Л. Віра

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі