Теми статей
Обрати теми

Заповнення податкової накладної. Мова заповнення податкової накладної

Редакція ПБО
Відповідь на запитання

Заповнення податкової накладної

 

Мова заповнення податкової накладної

 

Чи допускається заповнення податкової накладної російською мовою? Чи можна включати до податкового кредиту ПДВ, підтверджений такими накладними?

(м. Полтава)

 

У

Законі про ПДВ немає згадок про те, якою мовою заповнюються реквізити податкової накладної, про мову заповнення податкової накладної також умовчує і Порядок № 165.

З тим, що право на податковий кредит не залежить від того, якою мовою (українською чи російською) складено податкову накладну, погодилася ДПАУ (див.

лист від 15.08.2003 р. № 12846/7/15-2317-22 // «Податки та бухгалтерський облік», 2006, № 68).

Єдиний момент, на який слід звернути увагу, це вимоги

ч. «в» і «є» п.п. 7.2.1 Закону про ПДВ, які передбачають, що податкова накладна має містити повну або скорочену назву, зазначену в статутних документах як продавця, так і покупця.

Отже, якщо назви продавця чи покупця у статутних документах зазначено українською мовою, як передбачено

п.п. 1.1 Вимог № 65, то при заповненні податкової накладної перекладати такі назви іншими мовами не бажано. Це може розцінюватися перевіряючими як порушення порядку заповнення податкової накладної та як наслідок — відсутність права на податковий кредит за такою накладною.

Заповнення інших полів податкової накладної (крім найменувань постачальника та покупця) російською мовою (повністю або частково) не повинне викликати сумнівів щодо наявності права покупця на податковий кредит.

Микола Шпакович, економіст-аналітик

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі