Теми статей
Обрати теми

Комп’ютерний практикум. Податкова накладна на підставі документа «Счет»

Редакція ПБО
Відповідь на запитання

Податкова накладна на підставі документа «Счет»

 

Трапляються випадки, коли необхідно виписати податкову накладну безпосередньо на підставі документа «Счет», але чомусь у списку документів, що вводяться на підставі рахунка, відсутня податкова накладна. Чи можна якось це виправити?

 

Дійсно, така можливість іноді конче необхідна. Наприклад, коли формуванням податкової накладної займається людина, котра не має прав доступу до видаткових чи банківських документів. Цю проблему можна вирішити, дещо змінивши програмний модуль форми документа «Налоговая накладная».

Спочатку збережіть дані бази, конфігурацію якої збираєтеся змінити. Коли щось піде не так, ви завжди зможете її відновити. Це обов’язкова умова перед тим, як уносити будь-які зміни до робочої конфігурації. Для цього в режимі Конфігуратора вибираємо пункт «Сохранить данные…» з меню «Администрирование».

Для проведення змін у режимі Конфігуратора відкриваємо дерево конфігурації, викликавши пункт «Открыть конфигурацию» з меню «Конфигурация». Потім у дереві знаходимо гілку «Документы», розкриваємо її клацанням миші по знаку «+». У списку документів відшукаємо документ «НалоговаяНакладная» та відкриємо його подвійним клацанням миші.

Тепер відшукайте у вікні настройки документа, що відкрилося, кнопку «Ввод на основании…» та натисніть на неї. У діалозі «Ввод на основании», що відкрився, встановіть галочку документа «Счет» у вікні «Вводить на основании…» (вікно діалогу праворуч) і натисніть на кнопку «ОК». Тепер необхідно відкрити форму документа для внесення до нього незначних змін. Зробити це можна за допомогою кнопки «Форма». Після відкриття форми виберіть вкладку «Модуль». Тепер у процедурі «ВводНаОсновании(ДокОснование)» необхідно відшукати рядок

СчетКонтрагента = ДокОснование.СчетКонтрагента;

 

У стандартній конфігурації це рядок № 949 (реліз 7.70.266).

Закоментувавши цей рядок, як показано на рисунку, вставте на його місце змінений рядок:

Попытка СчетКонтрагента = ДокОснование.
СчетКонтрагента Исключение
СчетКонтрагента=«36.1» КонецПопытки;

Після цього збережіть конфігурацію та запустіть програму в режимі підприємства. Тепер у журналі «Счета-фактуры» ви зможете скористатися стандартною функцією «Ввести на основании документа».

 

img 1

 

Едвард Мехедов, програміст, бухгалтер, м. Дніпропетровськ, e-mail:

mexedov@mail.ru
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі