Теми статей
Обрати теми

Пошта редакції. Строки реєстрації зобов'язань за договором про закупівлю в органах Держказначейства

Редакція ПБО
Відповідь на запитання

Строки реєстрації зобов’язань за договором про закупівлю в органах Держказначейства

 

Бюджетна установа провела тендер на капітальне будівництво. Визначено переможця, з яким укладено договір про закупівлю. В які строки необхідно зареєструвати зобов’язання за договором про закупівлю в органах Держказначейства? Які документи необхідно подати у зв’язку з цим?

 

Для реєстрації зобов’язань розпорядники бюджетних коштів подають до органу Держказначейства Реєстр зобов’язань розпорядників (одержувачів) бюджетних коштів та оригінали або копії документів, що підтверджують факт узяття зобов’язань.

При реєстрації зобов’язань, за якими застосовуються процедури закупівель товарів, робіт і послуг за державні кошти, розпорядник бюджетних коштів залишає в органі Держказначейства посвідчені в установленому порядку копії договорів, укладених із застосуванням процедури закупівель товарів, робіт і послуг за державні кошти.

Як передбачено

п. 2.8 Порядку обліку зобов’язань розпорядників бюджетних коштів в органах Держказначейства України, затвердженого наказом Держказначейства України від 09.08.2004 р. № 136 , такі документи необхідно подати протягом 7 робочих днів із дня виникнення зобов’язань. Отже, зареєструвати зобов’язання за договором про закупівлю в органах Держказначейства необхідно протягом 7 робочих днів після підписання такого договору.

Для здійснення видатків на капітальне будівництво за рахунок державних капітальних вкладень замовники подають до органів Держказначейства такі документи:

— титул будівлі (об’єкта) або титул перехідної будівлі (об’єкта);

— внутрішньобудівельний титул будівлі (об’єкта);

— титул на виконання проектно-вишукувальних робіт для будівництва;

— договір підряду (контракт) із визначенням вартості будівництва, форм розрахунків за виконані роботи та майнової відповідальності за порушення умов договору підряду (контракту). У разі здійснення будівництва об’єкта декількома генеральними підрядниками договір підряду (контракт) подається окремо щодо кожного виконавця, для перехідних об’єктів — додатковий договір до договору підряду (контракту) на виконання робіт у поточному році;

— наказ, рішення про затвердження проектно-кошторисної документації на чергу будівництва, пусковий комплекс або об’єкт;

— інші необхідні документи.

Як зазначає Держказначейство в

листі від 29.07.2008 р. № 15-04/1696-12260, Довідку про вартість виконаних підрядних робіт та видатки (форма № КБ-3) і Акт приймання виконаних підрядних робіт (форма № КБ-2в), що є підтверджуючими документами для реєстрації фінансових зобов’язань, не потрібно залишати в органах Держказначейства.

Вікторія Матвєєва, економіст-аналітик

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі