Теми статей
Обрати теми

Новини законодавства. Операції технічного і фінансового співробітництва не оподатковуються

Редакція ПБО
Новини від 24.09.2008 р. № 19449/7/12-0117

Операції технічного і фінансового співробітництва не оподатковуються

 

Листом від 24.09.2008 р. № 19449/7/12-0117 ДПАУ

роз’яснює порядок оподаткування операцій, що здійснюються в рамках Угоди між Кабміном України та Урядом Королівства Швеція про загальні умови технічного та фінансового співробітництва, ратифікованої ВР України 04.06.2008 р. (Закон України № 320-VI).

Відповідно до положень п. 5 ст. 7 Угоди установи, консалтингові компанії, неурядові організації й інші юридичні особи, які не є резидентами України та найняті або фінансуються Шведською стороною,

звільняються від сплати податків та подібних зборів із прибутку компаній, товарообігу чи на будь-яких аналогічних підставах, а також із заробітної плати й винагород, що виплачені Шведською стороною за їхні послуги в рамках проекту/програми технічного і фінансового співробітництва. Це звільнення не застосовується до непрямих податків, які зазвичай уключено до ціни товарів і послуг, придбаних в Україні. Зазначені вище компанії, організації й інші юридичні особи звільняються від усіх зобов’язань реєструватися в Україні, від сплати податків чи інших зборів та не зобов’язані подавати інформацію податковим органам України, якщо вони не здійснюють діяльності в Україні, яка не підпадає під цю Угоду (п. 7 ст. 7 Угоди).
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі