Теми статей
Обрати теми

Новини законодавства. Затверджено новий Національний перелік лікарських засобів і виробів медичного призначення та механізм формування цін на такі медикаменти

Редакція ПБО
Новини від 25.03.2009 р. № 333

Затверджено новий Національний перелік лікарських засобів і виробів медичного призначення та механізм формування цін на такі медикаменти

 

Постановою КМУ від 25.03.2009 р. № 333

затверджено Національний перелік основних лікарських засобів і виробів медичного призначення та Порядок формування цін на лікарські засоби і вироби медичного призначення, щодо яких запроваджено державне регулювання.

Крім того, Кабмін установив

граничні постачальницько-збутові та граничні торговельні (роздрібні) надбавки на лікарські засоби і вироби медичного призначення (далі — медикаменти), уключені до Національного переліку (крім наркотичних, психотропних лікарських засобів, прекурсорів та медичних газів), — не більше 12 % оптово-відпускної ціни та не вище 25 % закупівельної ціни відповідно; на медикаменти (крім наркотичних, психотропних лікарських засобів, прекурсорів та медичних газів), що придбаваються повністю або частково за бюджетні кошти, — не вище 10 % оптово-відпускної та закупівельної ціни відповідно.

Медикаменти вітчизняного виробництва, оптово-відпускна ціна яких нижча ніж 12 грн. за 1 упаковку

, не підлягають державному регулюванню, крім тих, що придбаваються за бюджетні кошти.

Постанова набула чинності з

15 квітня 2009 року.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі