Теми статей
Обрати теми

Коригування та виправлення помилок. При виправленні помилки додаток 5 заповнюється на суму уточнення

Редакція ПБО
Відповідь на запитання

При виправленні помилки додаток 5 заповнюється на суму уточнення

 

Підприємство подає уточнюючий розрахунок до помилкової декларації з ПДВ. Разом з уточнюючим розрахунком слід подавати додаток 5 до декларації з ПДВ, що виправляється. На яку суму слід подавати такий додаток: на всю суму декларації чи лише на суму уточнення?

(м. Запоріжжя)

 

Згідно з п.п. 4.4.1 Порядку № 166, якщо помилку допущено в рядках декларації, до яких подаються додатки, то до уточнюючого розрахунку або до поточної декларації, в якій виправляється помилка, подаються відповідні додатки з уточненими показниками.

Разом з уточнюючими розрахунками, в яких проводиться коригування податкових зобов’язань та/або податкового кредиту, підприємство зобов’язане подавати і додатки 5 (розшифровки податкових зобов’язань та податкового кредиту в розрізі контрагентів). При цьому вартісні показники як уточнюючого розрахунку, так і розшифровки, відображаються на суму уточнення (збільшення або зменшення) з відповідним знаком. Аналогічне роз’яснення наводила і ДПАУ в листі від 19.05.2008 р. № 10061/7/16-1417 // «Податки та бухгалтерський облік», 2008, № 47.

 

Наталія Дзюба, економіст-аналітик

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі