Теми статей
Обрати теми

Новини законодавства. Унесено зміни до Інструкції про порядок обчислення та сплати екозбору

Редакція ПБО
Новини від 22.06.2009 р. № 327/322

Унесено зміни до Інструкції про порядок обчислення та сплати екозбору

 

Наказом Міністерства охорони навколишнього природного середовища України, Державної податкової адміністрації України від 22.06.2009 р. № 327/322

затверджено зміни до Інструкції про порядок обчислення та сплати збору за забруднення навколишнього природного середовища, затвердженої наказом Мінекобезпеки України і ДПАУ від 19.07.99 р. № 162/379 (далі — Інструкція № 162/379).

Незважаючи на значний обсяг зазначених змін, вони не зачіпають порядку обчислення екозбору за перше півріччя 2009 року та не запроваджують нової звітної форми з цього збору. Їх суть переважно полягає у приведенні тексту

Інструкції № 162/379 у відповідність до вимог постанови КМУ від 03.12.2008 р. № 1050, якою ще з початку поточного року було змінено місце подання податкових розрахунків та сплати збору за забруднення навколишнього природного середовища, а також збільшено кратність обчислення величини збору у разі відсутності у платника збору затверджених у встановленому порядку лімітів скидів та розміщення відходів чи допущення понадлімітних обсягів скидів та розміщення відходів.

Разом з тим варто зазначити, що згідно з оновленим

розділом 2 Інструкції № 162/379 виключено з переліку платників екозбору філії, відділення та інші відокремлені підрозділи, які не мають статусу юридичної особи, незалежно від місця розташування таких філій, наявності у них банківських рахунків, ведення окремого бухгалтерського обліку своєї діяльності та складання окремого балансу.

Крім того, звертає також на себе увагу вимога

п. 7.1 Інструкції № 162/379 щодо обов’язку платника збору, який з початку звітного року не планує здійснення викидів, скидів забруднюючих речовин, розміщення відходів протягом звітного року, повідомити про це відповідний орган державної податкової служби за місцем знаходження джерел забруднення (у разі здійснення викидів пересувними джерелами забруднення — орган ДПС, у якому платник перебуває на податковому обліку) та скласти заяву про відсутність у нього у звітному році об’єкта обчислення збору за забруднення навколишнього природного середовища. В іншому випадку платник збору зобов’язаний подавати податкові розрахунки у загальному порядку.

Наказ

набирає чинності з дня його офіційного опублікування (на час підготовки номера до друку не опубліковано).
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі