Теми статей
Обрати теми

Новини законодавства. Готелям, іншим об’єктам, що надають послуги з тимчасового проживання, установлять категорії та рівні обслуговування

Редакція ПБО
Новини від 29.07.2009 р. № 803

Готелям, іншим об’єктам, що надають послуги з тимчасового проживання, установлять категорії та рівні обслуговування

 

Постановою КМУ від 29.07.2009 р. № 803

затверджено Порядок встановлення категорій готелям та іншим об’єктам, що призначаються для надання послуг з тимчасового розміщення (проживання).

Так, зазначеним об’єктам категорії встановлюються

за результатами обов’язкової сертифікації послуг з тимчасового розміщення та оцінювання відповідності готелів вимогам певної категорії, що проводяться відповідно до Правил обов’язкової сертифікації послуг з тимчасового розміщення (проживання), затверджених наказом Держстандарту України від 27.01.99 р. № 37.

Готелям встановлюються такі категорії: «п’ять зірок», «чотири зірки», «три зірки», «дві зірки» та «одна зірка».

Іншим об’єктам, що призначаються для надання послуг з тимчасового розміщення (проживання), у тому числі мотелям, пансіонатам, будинкам відпочинку, туристичним базам, кемпінгам, категорія встановлюється за рівнем обслуговування в них (перший, другий, третій, четвертий та відповідно п’ятий рівні).

Встановлення категорії

зазначеним об’єктам здійснює уповноважений орган зі встановлення категорій готелям, функції якого виконує Міністерство культури і туризму України.

Після завершення всіх необхідних процедур власнику готелю видається свідоцтво про встановлення готелю відповідної категорії строком дії

не більш як на 3 роки, або за наявності в готелі системи управління якістю — не більш як на 5 років.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі