Теми статей
Обрати теми

Момент складання податкової накладної

Редакція ПБО
Лист від 09.08.2006 р. № 15062/7/16-1517-26

Момент складання податкової накладної

Лист Державної податкової адміністрації України від 09.08.2006 р. № 15062/7/16-1517-26

 

ДПАУ розглянула лист ДП щодо того, чи є передача майна, яка відбулася в процедурі примусового виконання, об’єктом оподаткування податком на додану вартість і повідомляє.

Незалежно від того, як відбувалася передача майна, добровільно чи примусово, у випадку, наведеному в запиті, відбулася передача прав власності на таке майно, тобто поставка товарів, яка відповідно до п. 3.1 ст. 3 Закону України «Про податок на додану вартість» (далі — Закон) є об’єктом оподаткування податком на додану вартість.

Відповідно до ст. 7 Закону така операція супроводжується випискою податкової накладної, яка складається у момент виникнення податкових зобов’язань продавця у двох примірниках. Оригінал податкової накладної надається покупцю, копія залишається у продавця товарів (робіт, послуг).

Що стосується необхідності виписування податкової накладної через 3 роки після здійснення фактичної операції з передачі майна, то у випадку, якщо податкова накладна не була виписана, платник податку повинен був керуватися виключно п.п. 7.2.6 п. 7.2 ст. 7 Закону України «Про податок на додану вартість», яким передбачено, що у разі відмови з боку постачальника товарів (послуг) надати податкову накладну або при порушенні ним порядку її заповнення отримувач таких товарів (послуг) має право додати до податкової декларації за звітний податковий період заяву зі скаргою на такого постачальника, яка є підставою для включення сум цього податку до складу податкового кредиту.

 

Директор Департаменту ПДВ Ю. Лапшин

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі